Hlavní obsah

Bude se konat překvapení a dostane Českého slavíka Věra Špinarová?

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známe nominace prvních šesti v každé kategorie letošních Českých slavíků. Jejich vyhlášení se bude konat v sobotu v Hudebním divadle Karlín.

Foto: Petr Mráček

Kdo získá slavíka 2017?

Článek

Slavnostní vyhlášení vítězů ankety Český slavík Mattoni 2017 proběhne v sobotu 25. listopadu v Hudebním divadle Karlín v Praze v přímém přenosu televize Nova. Uděleni budou Zlatí, Stříbrní a Bronzoví slavíci v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka a Hudební skupina. Zde jsou nominované šestice v hlavních kategoriích, seřazené podle abecedy.

Zpěvačky: Absolonová Monika, Anna K., Bílá Lucie, Farna Ewa, Špinarová Věra, Vondráčková Lucie

Získá Lucie Bílá svého dvacátého slavíka, nebo vyhraje Věra Špinarová, která by tak získala svého prvního slavíka - a in memoriam. Byla by to rozhodně hezká vzpomínka na vyjímečnou zpěvačku, kterou Věra Špinarová rozhodně byla. Nebo do boje zasáhne Lucie Vondráčková, která točí v Kanadě druhý film a včera přiletěla na pár dnů domů, aby pracovala na nové desce. Ve hře je i Ewa Farna, která má na kontě svůj celovečerní dokument, ale i Anna K. nebo Monika Absolonová.

Zpěváci: David Michal, Gott Karel, Klus Tomáš, Krajčo Richard, Landa Daniel, Ortel Tomáš

U této kategorie se samozřejmě dá očekávat vítězství Karla Gotta. Ale bez šancí rozhodně nejsou i další pánové v této kategorii. Michal David je stále oblíbený mezi všemi napříč věkem. Richard Krajčo a jeho kapela Kryštof má za sebou dva vyprodané koncerty na stadionu Evžena Rošického v Praze a je vidět, že svoji velkou fanouškovskou základnu má také dobře vybudovanou. Ohrozí Karla Gotta třeba tolik diskutovaný Tomáš Ortel? Zasáhne do boje Daniel Landa, který se chystá na své velké turné, nebo "rebel" Tomáš Klus?

Skupiny: Dymytry, Chinaski, Kabát, Kryštof, Ortel, Slza

Dalo by se očekávat, že v boji o zlato se poperou kapely Kabát a Kryštof. Ohrozit jejich pozice může i u mladšího publika oblíbená Slza, nebo objev Dymytry. Do celkového pořadí může promluvit ale i rozpadající se Chinaski, či Ortel.

V kategorii Slavíci bez hranic (nejpopulárnější slovenský interpret nebo skupina v České republice) jsou v první trojici podle abecedy: Elán, No Name, Žbirka Miroslav

Oceněni budou také vítězové kategorií Nejstreamovanější česká skladba na internetu a Nejoblíbenější píseň posluchačů Rádia Impuls.

Interpret, který získal největší počet hlasů, pak převezme cenu Absolutní slavík.

Slavnostní vyhlášení bude moderovat Ondřej Sokol. Vystoupí Lucie Bílá, Ewa Farna, Markéta Konvičková, Marta Kubišová, Olympic, Mirai, Marek Ztracený, Jakub Děkan a další. Všichni interpreti i kapely budou hrát na živo. Mnoho zajímavých osobností bude i mezi předávajícími. 

Pokud jde o letošní galakoncert, rozhodla se dramaturgie dát opět větší prostor mladým, začínajícím talentům. I to je důvod, proč vedle velkých hvězd naší populární hudby vystoupí také Markéta Konvičková, Mirai, Pekař nebo Jakub Děkan. 

Reklama

Výběr článků

Načítám