Hlavní obsah

Brno obsadí ve středu zombie. Letos již podruhé

Novinky, Michal Rapco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S podzimem se nejen krátí dny - uvedený čas mnohdy patří i různým záhadným bytostem. Ve středu 2. října například Brnem projde pochod zombií v rámci druhého ročníku Brno Zombie Walk.

Foto: Jan Řičař
Článek

Pokud se budete ve středu kolem osmé hodiny večerní pohybovat v okolí Zelného trhu, Náměstí Svobody, ulice Lidické nebo parku v Lužánkách, nelekejte se "bytostí", na které nepochybně narazíte. Právě tudy totiž půjde pochod zombií. 

"Dva ročníky během jediného kalendářního roku - může to vypadat divně, ale lidi to určitě zkousnou," okomentoval pořadatelskou neobvyklost organizátor Ondřej Poustecký. "Chtěli jsme to pořádat vždycky na podzim, naše jarní premiéra se tak dá považovat možná spíš za nultý ročník.”

Březnového pochodu se zúčastnilo celkem 450 zombií, což bylo pořadatelem hodnoceno jako úspěch. "Událost na Facebooku hlásila 900 účastníků, za úspěch jsme považovali polovinu, která se nakonec ve výsledku dostavila. Teď ve středu očekáváme podobnou účast," vyjádřil se Poustecký.

Hlavními šiřiteli a účastníky jsou studenti, ti jsou totiž pro každou blbost, protože právě u nich je největší obliba horrorových a podobných filmů. To se ostatně potvrdilo již na jaře při bližším zkoumání účastníků, jiné skupiny měly velmi malé zastoupení.

Ačkoliv ve světě mají tyto netradiční pochody již třináctiletou historii, ta česká je poloviční. "Letos se v Praze pořádá sedmý ročník pochodu, jde o nejstarší českou akci. Dále ale probíhají pochody i v Hradci Králové, Ostravě nebo Plzni," dodal brněnský pořadatel Poustecký. 

Pokud se chcete přidat do průvodu, nebo prostě jenom podívat, dostavte se ve středu 2. října v 19.30 na Zelný trh, odkud celé procesí vyjde. V plánu je také "sežrání" připravených obětí na Náměstí Svobody a po ukončení cesty v Lužáneckém parku přesun na afterparty v klubu Melodka. Zombie mají vstup zdarma. 

Na večerní pokračování se také chystají soutěže pro zombie - konkrétně Nejlepší filmová zombie a Miss Zombie. Dejte si proto záležet na svém soutěžním vzhledu. 

Informace, včetně pokynů pořadatele, jsou dostupné na facebookové události

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám