Hlavní obsah

Brněnskou kavárnu čeká názorový střet, Telička a Zahradil se utkají o Evropu

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 31. března se uskuteční další ze série besed projektu Kavárna Evropa, tentokráte v Brně. Veřejnost tak bude mít jedinečnou možnost zapojit se do diskuze o tématech, která ovlivňují každodenní život nás všech. Akce se koná od 17 hodin v Café Falk, a je otevřena všem zájemcům.

Foto: Kavárna Evropa

Kavárna Evropa

Článek

Neziskové organizace EUTIS, o.p.s. a Civipolis o.p.s. připravily zajímavý projekt s názvem Kavárna Evropa. Projekt získal podporu ze strany Zastoupení Evropské komise v ČR a v současné době probíhají besedy v sedmi městech napříč republikou.

V pondělí 31. března se uskuteční předposlední beseda - v Brně. Ta se uskuteční na Gymnáziu, Brno, třída Kapitána Jaroše 14. V odpoledních hodinách je pak beseda otevřena široké veřejnosti od 17:00 do 18:30 v kavárně Café Falk, Gorkého 12, Brno. 

Pozvání přijali Ing. Jan ZAHRADIL, poslanec Evropského parlamentu, RNDr. Pavel POC, poslanec Evropského parlamentu, JUDr. Pavel TELIČKA, bývalý eurokomisař za ČR a Doc. PhDr. Markéta PITROVÁ, Ph. D. (garantka oboru evropská studia FSS MU v Brně)   

Více informací lze nalézt také na facebooku projektu. 

Beseda se bude týkat nejrůznějších témat, jako například práce v evropských institucích či v jiných zemích EU (téma volného pohybu osob), významu Evropského parlamentu, náplni práce europoslanců a vlivu evropské legislativy na každodenní život občanů ČR, práv občanů EU a obecně významu občanství EU, nebude chybět také otázka budoucího směřování evropské integrace a EU.  

O projektu: Beseda se koná v rámci projektu Kavárna Evropa, který má za cíl zvýšení znalostí studentů i širší veřejnosti o právech občanů EU a podnícení jejich aktivní účast na demokratickém životě v EU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám