Hlavní obsah

Bluesový večírek v Podčáře nabídl hřejivou atmosféru s dvojicí muzikantů z nedalekého severu

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 10. října v prostorách nedávno otevřené písecké malé klubové scény v Podčáře vystoupili bluesoví hosté ze severu vlasti, manželské duo Tomáš Bobek Bobrovniczský a Peta Börnerová.

Foto: Petr Hejna
Článek

Ve skutečnosti rodilá seveřanka je pouze Petra, Tomáš je rodem z města komárů na jihu našich východních sousedů (Komárno), ale oba žijí v Bílině, kde jsou aktivní i coby organizátoři každoročního Roots & Blues festivalu. 

Tomáš má za sebou kromě působení ve společné kapele s Petrou spolupráci např. s osobností slovenské bluesové scény, kytaristou, zpěvákem, autorem i vzácným člověkem Ďuro Turtevem a jeho kapelou Bluesweiser, zahrál si s Lubošem Andrštem, Romanem Pokorným a dalšími domácími muzikanty, k slyšení bývá se skvělým australským kytaristou Gwynem Ashtonem.

I když jeho doménou jsou bicí, s Petrou funguje coby kytarista, pro zmohutnění zvuku a podklady pro sóla často využívající looper, Petra coby hlavní pěvkyně dua především ve svých vlastních skladbách obohacuje zvuk hrou na akordeon.

Sympatičtí životní partneři odehráli spoustu bluesové klasiky, stejně jako autorskou tvorbu vlastní (Cožpak se vám to nelíbí, Pro tebe, Cesta pražským autobusem), skladby od spřátelených muzikantů, jako Turtevovo Neplač drahá, či kousky z brku maďarského bluesmana Ádáma Bornemisszy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám