Hlavní obsah

Benefiční PechaKucha Night na podporu Japonska

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve více než 100 městech světa proběhne v sobotu 16. dubna benefiční PechaKucha Night na podporu Japonska, Ostrava nebude chybět. Organizátoři ostravského večera setkávání zájímavých lidí a nápadů uspořádají na Janáčkově konzervatoři v sobotu od 20.20 speciální benefiční vydání PechaKucha Night.

Foto: Tereza Bednaříková
Článek

Speciální díl PechaKucha Night, zaměřený přímo na Japonsko, se zařadí mezi podobné akce po celém světě, které mají za účel upozornit na situaci v zemi vycházejícího slunce po ničivých přírodních katastrofách a shromáždit finanční prostředky na pomoc nejhůře postiženým oblastem.

„Třináct tisíc mrtvých, pět tisíc zraněných a dodnes více než 14 tisíc pohřešovaných lidí, to vše v jedné z nejvyspělejších zemí na světě. K přírodní katastrofě takovýchto rozměrů se nejde obrátit zády. PechaKucha Night je japonský formát, v organizaci spolupracujeme s japonskými zakladateli, se kterými jsme komunikovali i bezprostředně po neštěstí, o to je pro nás celá problematika osobnější a chceme pomoci alespoň touto cestou,“ uvádí důvody pro pořádání akce jedna z organizátorů Klára Žilová.

K programu pak Žilová dodává: „Diváci se mohou těšit na klasické živé prezentace ve formátu 20 x 20, spojené tématicky s Japonskem, celý program bude však kratší a z pochopitelných důvodů bez afterparty.“

Formát prezentací 20 x 20, který organizátorka zmiňuje, znamená, že každá prezentace má přesně 20 snímků a každý z nich je komentován přesně 20 vteřinami. Prezentující tak publikum nenudí přílišnými detaily, ale spíše představují nové ideje a koncepty, což otevírá akci široké veřejnosti.

PechaKucha Night má v Ostravě velice dobrou reputaci. Přivedla do Ostravy jména jako designové studio Najbrt, autory ostravského a pražského městského loga nebo architektonické studio SIAL, tvůrce jedné z nejslavnějších českých staveb – vysílače na Ještědu.

Vstup na PechaKucha Night pro Japonsko je volný, dveře Janáčkovy konzervatoře se otevřou v 19.00. Během akce budou vybírány dobrovolné příspěvky, které budou následně poskytnuty dobročinné organizaci Architecture for Humanity. Ta již v minulosti spolupracovala s globální PechaKucha Night na vybudování školy na Haiti.

Reklama

Výběr článků

Načítám