Hlavní obsah

Basketbalisté ostravského BK Snakes pokračují v dobrém vstupu do soutěže

Novinky, Marek Gerych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězstvím nad družstvem z Nového Jičína potvrdili ostravští mladíci povedený start v 1. lize mužů. Z palubovky bývalého extraligového týmu si odvezli po povedeném výkonu výhru 87:74.

Foto: Marek Gerych
Článek

První říjnový den zajížděli hráči BK Snakes ke svému utkání na půdu Nového Jičína, tedy týmu, který ještě před pár lety patřil ke špičce v nejvyšší české basketbalové soutěži a který se snaží postupně vrátit mezi českou elitu.

Po úvodním vyhraném zápase sezóny vládla v šatně ostravských dobrá nálada, kterou se snažili hned od začátku přetavit ve svůj prospěch. Před zaplněnými tribunami předváděli od úvodního hvizdu pěkný rychlý basketbal. Opět se mohli opřít o své odchovance, kteří v týmu hostují z extraligového týmu BK Opava, Radka Kouřila a Vaška Bujnocha, a opět to bylo na jejich hře znát.

Především pod dirigentskou taktovkou prvně jmenovaného, který nejen že rozděloval míče svým spoluhráčům, ale sám i několikrát skóroval, narůstalo ostravským jejich sebevědomí a do hry se vkrádala pohoda. Přesto v poločase vedli pouze o 5 bodů.

O osudu utkání rozhodl začátek 3. čtvrtiny, kdy hosté odskočili na rozdíl 15 bodů. Velký podíl na tom měl Vašek Bujnoch, který kraloval pod oběma koši a který v utkání zaznamenal nakonec 24 bodů. Konec zápasu si už ostravští pohlídali a mohli tak slavit druhou výhru v sezóně v poměru 87:74. 

Pochvalu trenéra Patrika Smažáka si po konečném hvizdu zasloužil celý mančaft za jejich obětavý a týmový výkon. Další zápas sehraje BK Snakes v neděli 8. října na domácí palubovce proti brněnským Šlapanicím.

Statistiky BK Snakes

Bujnoch 24 b. (9 dosk.) Kouřil 23 b. Jakel 11 b. Palát 7 b. Říčka 5 b. Smolka 5 b. Šiko 5 b. Havlík 3 b. Lukáč 3 b. Horkel 1 b. Zikl 0 b. Hošek 0 b.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám