Hlavní obsah

Atletika pro všechny v Karviné

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky projektu Cesta k městu 2 se zájemci mohou seznámit s karvinskou atletikou v mnoha podobách. Projektem provází atletický klub TJ Jäkl Karviná. Těšit se můžete na otevřený oddílový přebor spojený s náborem, Atletický den se Sluníčkem a veřejný trénink s olympionikem Stanislavem Sajdokem.

Foto: TJ Jäkl Karviná

Projekt Cesta k městu 2

Článek

Projekt je v plném proudu. Zúčastnit jste se mohli Mikulášských závodů, 1. veřejného tréninku s olympionikem Stanislavem Sajdokem. Pro školy byly také připraveny závody základních škol.

V nejbližší době budou následovat tyto akce. V pondělí 20. dubna veřejný oddílový přebor v atletice na ZŠ Borovského. Prezentace probíhá od 15:30 a pro všechny věkové kategorie je připraven hod medicimbalem, skok z místa, překážkový běh a slalomový běh. Zároveň probíhá nábor do atletického klubu, této události mohou využít i případní zájemci z řad veřejnosti.

V pátek 8. května je připraven Atletický den se Sluníčkem na ZŠ Dělnická, který je podporován střediskem volného času Juventus.

Pro ty, kteří neměli možnost zúčastnit se veřejného tréninku s atletickou hvězdou je připraven ještě jeden trénink na ZŠ Borovského, konat se bude 27. května.

Projekt se podařilo zrealizovat i přes špatné podmínky pro atletiku, které panují v Karviné už delší dobu (projekt výstavby stadionu byl městem zrušen). Projekt se snaží ukázat, že i atletika má co nabídnout široké veřejnosti a je atraktivním sportem pro všechny věkové kategorie.

Poděkování patří středisku volného času Juventus za podporu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám