Hlavní obsah

Aquapark v Ústí nad Orlicí zahájil provoz

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na příchod tropických dnů úsek Rekreačních služeb městské společnosti Tepvos okamžitě zareagoval otevřením areálu aquaparku, který tak od 5. června slouží pro rekreaci i osvěžení.

Foto: Stanislava Dvořáková

Již první středa 5.června přilákala do aquaparku po skončení práce v odpoledních hodinách přes sto návštěvníků.

Článek

Léto v letošním roce nastoupilo překvapivě rychle a hned s tropickými teplotami. Městská společnost Tepvos se však zaskočit nedala a ihned přistoupila k zahájení provozu v místním aquaparku.

Ve středu 5. června při teplotě vzduchu 31 °C a velmi příjemné teplotě vody v bazénech pro dospělé 23 °C a 25 °C v dětském bazénu se rychle začal plnit areál aquaparku návštěvníky, kteří netrpělivě hlídali webové stránky Tepvosu o zahájení letní sezony. Již ve 14 hodin 31 minut pokladna zaznamenala příchod 94. účastníka.

Na první den sezony bylo vše pečlivě připraveno, jen se nepodařilo u dodavatelů zajistit tak rychle dovoz občerstvení, stánky v areálu aquaparku budou v provozu od 7. června. Přesto o možnost občerstvení v této době nikdo nepřijde, jelikož má možnost v rámci pobytu v aquaparku navštívit vedlejší Sport hotel.

V provozu jsou také veškeré vodní atrakce nově instalované po rekonstrukci bazénů v minulém roce. Zároveň jsou v plánu v rámci celé sezony i četné doprovodné kulturní akce.

V minulém roce nebyl čas na obnovení trávníků v rozkopaných místech, a navíc byla vlivem suchého a příliš horkého počasí zhoršena kvalita i u 9 000 metrů čtverečním stávající travnaté plochy. Proto již od prosince se připravovala obnova a po trojím posečení trávníků v měsíci květnu se podařilo dosáhnout dokonalého zeleného koberce. Navíc byl doplněn i živý plot kolem odpočinkové louky keři ptačího zobu v délce 10 metrů.

Mimo toto vylepšení bylo na základě četných podnětů veřejnosti, včetně naplnění legislativních požadavků na sportovní a rekreační areály, přistoupeno k vymezení místa s popelníky v okrajové části areálu pro posezení kuřáků.

Příslibem pro teplé večery s teplotou neklesající pod 20°C jsou prodloužené termíny koupání s kouzlem barevně podsvícené vody bazénů.

Pracovníci Tepvosu s nástupem sezony a zajištěním veškerých služeb tak přejí všem návštěvníkům splnění posledního přání - aby i příroda připravila krásné počasí letošního léta.

Reklama

Výběr článků

Načítám