Hlavní obsah

Antuku nahradí na školním hřišti v Bezručově ulici moderní pryž

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen na děti z Bezručovy základní školy v Bohumíně, ale i na širokou veřejnost čeká ve zdejším školním areálu nové víceúčelové hřiště. To nahradí antukové, které už dosloužilo. Radnice do modernizace sportoviště investuje jeden milion korun.

Foto: Pavel Čempěl

Moderní povrch - červená litá pryž nahradí na hřišti starou antuku.

Článek

„Pro každodenní údržbu antuky neměla škola podmínky, a tak byl povrch hřiště po šesti letech v žalostném a neudržitelném stavu. Proto jsme hledali možnosti, jak situaci vyřešit. Shodli jsme se na tom, že plochu současného hřiště využijeme a stejně jako na jiných sportovištích ve městě vsadíme na moderní materiál – červenou litou pryž,“ sdělil místostarosta Igor Bruzl.

Proměna hřiště se nedotkne jen jeho povrchu, ale také rozměrů. Ze současných 29,5 x 17 metrů se zmenší na 24 x 15 metrů. A to kvůli standardizovaným rozměrům hřišť pro míčové hry. Díky tomu vznikne zázemí pro volejbal a nohejbal podle oficiálních pravidel, streetball, malý tenis, malý tenis či vybíjenou. Hřiště doplní sloupky, sítě a také lajnování, které barevně odliší dvorce pro jednotlivé disciplíny.

Školní dvůr prošel před šesti lety zásadní proměnou. Mezi vzrostlými stoly přibyly pro děti dvě pergoly – učební hnízda, venkovní tabule, prolézačka se skluzavkou a řada herních prvků. Na otevřené ploše zase běžecký mlatový okruh i s rovinkou pro krátké sprinty nebo doskočiště pro skok daleký. Doplnilo jej travnaté fotbalové hřiště a antukové pro míčové hry. V případě toho posledního však čas ukázal, že povrch rozdrcené břidlice či cihel není ideálním řešením. Radnice se proto rozhodla pro jeho proměnu.

Rekonstrukce hřiště začala v dubnu odtěžením horních vrstev a vytvořením nového podloží. Měsíc pak ale oprava stála, a to kvůli dešti a teplotám pod 15 stupňů. V průběhu prázdnin by už hřiště mělo opět sloužit nejen dětem, ale také veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám