Hlavní obsah

Ani botička na vozidle nezabránila řidiči v odjezdu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozřezanou botičkou skončily události páteční kontroly jednoho neukázněného řidiče. Řidič se odmítl podrobit dechové zkoušce, a protože měl ještě zakázané řízení, rozhodli se policisté pro udělení kauce. Tuto kauci místo peněz nahradilo auto, na které policisté umístili tzv. botičku.

Foto: Policie ČR

Rozřezaná botička Městské policie

Článek

Muži zákona zastavili v pátek v Uherském Hradišti sedmačtyřicetiletého řidiče s Renault Kangoo a zároveň ho vyzvali k dechové zkoušce na alkohol a lékařskému vyšetření, což odmítl. Tímto odmítnutím se řidič dopustil přestupku.

„Policisté na místě navíc zjistili, že muž nemá v současné době řidičské oprávnění a je tedy neřidič. Před dvěma lety byl totiž policisty řešen pro řízení v opilosti,“ řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Kontrolující policisté se proto rozhodli uložit kauci ve výši padesáti tisíc korun. Kauci udělují policisté v případě, že by se řidič mohl vyhýbat správnímu řízení. Řidič tuto kauci na místě zaplatit nemohl, proto policisté řidiči zakázali jízdu, s tím, že s vozidlem bude moci odjet někdo jiný, až po zaplacení kauce. Z tohoto důvodu byla na vozidlo nasazena tzv. botička.

„Navečer projížděli těmi místy, kde policisté auto zajistili, uherskohradišťští strážníci, jimž botička patří. Renault ovšem u silnice nestál. Oznámili to hradišťským policistům, kteří vyjeli na místo a začali pátrat po uvedeném autě,“ popsal další detaily případu mluvčí.

Hlídka toto vozidlo nakonec našla v areálu místní firmy, jejíž pracovník auto otevřel a v nákladovém prostoru policisté nalezli rozřezanou botičku.

„Policisté začali zjišťovat, kdo botičku rozřezal a následně s autem odjel. Poškození tohoto zařízení policisté prověřují jako spáchání přestupku proti majetku, za což hrozí pokuta až patnáct tisíc korun. Nalezený renault policisté následně převezli na policejní dvůr, kde auto zůstane do zaplacení kauce,“ uzavřel Aleš Mergental.

Reklama

Výběr článků

Načítám