Hlavní obsah

Ani bojovný druhý poločas ostravským basketbalistům výhru nepřinesl

Novinky, Marek Gerych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté ostravského klubu BK Snakes letos poprvé zakusili hořkost porážky. I přes srdnatý výkon nakonec nestačili týmu z brněnských Šlapanic a připsali si první prohru v sezóně v poměru 62:72.

Foto: Marek Gerych
Článek

Do třetího utkání této sezóny nastoupili ostravští bez hostujících hráčů z Opavy Kouřila a Bujnocha, a toto oslabení se ukázalo jako klíčové. Velký prostor tak měli v utkání proti Šlapanicím dostat mladí hráči (junioři hrající kategorii U19), pro které je tato soutěž odrazovým můstkem do mužského basketbalu. 

Začátek utkání byl z obou stran trochu nervózní, obrany byly výrazně lepší než útoky obou družstev. Postupem času se soupeř rozehrál a ukázal svoji zkušenost na obou koncích palubovky.

Druhá čtvrtina byla ze strany BK Snakes ustrašená až bázlivá a jediný, kdo byl schopný ohrozit koš, byl kapitán týmu Michal Palát, který za první půli zaznamenal 16 bodů (celkem 19). Jinak nikdo nebyl schopný vzít zodpovědnost do svých rukou. Podle slov trenéra Patrika Smažáka musí mladí hráči přistupovat zodpovědněji k této soutěži a nebát se hrát agresivně jak v útoku, tak v obraně.

Druhý poločas ukázal domácím cestu, kterou by se měli ubírat, a favorita utkání zatlačili a získali několik míčů, které vedly k jednoduchým košům a snížení náskoku soupeře.

Utkání nakonec skončilo v poměru 62:72. Za druhý poločas se ale družstvo Ostravy určitě nemusí stydět. Nechyběla agresivní obrana s rychlým přechodem na útočnou polovinu a hlavně se ostravští mladíci přestali bát a schovávat jeden za druhého. Velkou pochvalu zaslouží oba pivoti Ondřej Šiko a Martin Horkel za velmi dobrou obranu. A Michal Palát, který držel tým střelecky,a svůj potenciál ukázal i mladý Jakub Zikl.

Příští utkání sehraje tým BK Snakes s družstvem SK UP Olomouc a všichni v mužstvu věří, že se vrátí na vítěznou vlnu.

Kapitán týmu Michal Palát: „O výsledku zápasu rozhodl především první poločas, kdy se nám střelecky vůbec nedařilo a přestali jsme si věřit. A hlavně na nás bylo vidět, jak nám chybí Radek Kouřil a Venca Bujnoch. V prvních dvou zápasech jsme na ně až moc spoléhali, ale musím se naučit hrát i bez nich. Ve druhém poločase, kdy už jsme neměli co ztratit, jsme najednou začali dobře bránit, zjednodušili hru dopředu, ale bohužel už bylo pozdě."

BK Snakes Ostrava: Palát 19 b. Říčka 10 b. Havlík 9 b. Horkel 8 b. Zikl 7 b. Šiko 6 b. Hošek 2 b. Lukáč 1 b. Jakel 0 b. Kurečka 0 b.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám