Hlavní obsah

Alternativní párty v čele s Floexem ovládne prostory hornických koupelen

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravu čeká zcela nové propojení taneční párty a alternativního umění. Industriální prostory Provozu Hlubina naplní v pátek 26. září neopakovatelnou atmosférou akce s tajemným názvem ELEKTRO.

Foto: Floex - archiv.

Floex

Článek

Hlavní hvězdou celého programu bude bezpochyby skladatel, multimediální umělec a producent Floex. Tento uznávaný několikanásobný držitel cen Anděl, Apollo i Vinyla vystoupí se svým DJským setem, ve kterém se snoubí akustická hudba s elektronickou.

Následně rozjede svou živou show pražské DJské a producentské duo TENTEN. Studenti Teodorik Mensl a Marek Rafael Dusil společně vystupují již od roku 2010 a za tu dobu si již stihli zahrát na prestižních akcích v klubech Roxy nebo Lucerna a také na prestižní přehlídce české elektronické hudby, Elekce. Na své ostravské premiéře nehodlají odejít zpoza DJského pultu a deephousových beatů dříve než v pozdních nočních hodinách.

Hudební program doprovodí také vizuální složka – kromě toho, že pro tuto událost budou vytvořeny dekorace na míru, bude hlavní stěně interiéru vévodit širokoúhlá videomappingová projekce.

Tato událost by měla podpořit mimo jiné také povědomí o samotném místě konání. Akci totiž budou hostit hornické koupelny dolu Hlubina, které jsou situovány v areálu Dolní oblasti Vítkovice, dějišti významných festivalů jako Colours of Ostrava či Beats for love.

O tyto unikátní živé prostory, ze kterých důlní prach nepůjde nikdy vytřít, pečuje komunita Provoz Hlubina, která se snaží vytvořit kreativní čtvrt, v níž by našlo místo pro svou realizaci a střetávání nejen současné umění.

Předprodej vstupenek probíhá od 11. září v kavárně Stará Aréna na Masarykově náměstí, v Čajovně Na Rynku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám