Hlavní obsah

Akcenťáci si k dvacetinám vytančili desítky titulů mistrů!

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úžasnou taneční show pro veřejnost s neuvěřitelně bohatým programem si na neděli 18. prosince 2011 připravil taneční klub Akcent Ostrava, který právě slaví dvacetiny! Jubilejní oslavy s názvem XX let vypuknou ve 14 hodin v bývalém kině Vítek v Ostravě-Hrabůvce. A že je co oslavovat!

Foto: Petr Krupička

Mistři České republiky 2011 - formace v hlavní věkové kategorii s názvem iDance

Článek

„Za dvacet let se podařilo našim tanečníkům získat neuvěřitelných 154 titulů mistrů České republiky, 22 titulů mistrů Evropy a 20 titulů mistrů světa! To jsou úžasné výsledky, kterých si nesmírně vážíme a věříme, že se tanečníkům, trenérům i choreografům bude dařit i v následujících letech,“ přeje Lenka Buroňová, trenérka a choreografka TK Akcent Ostrava.

Ale to není vše. Tanečníci za dobu trvání klubu procestovali jen na mezinárodní soutěže 103 596 km, navštívili Polsko, Dánsko, Norsko, Rakousko, Portugalsko, Ukrajinu, Slovinsko, Rusko, Slovensko, Německo, Maďarsko, Srbsko, Kubu, Anglii, Francii, Itálii, a dokonce i Las Vegas. Přivezli 381 pohárů jen z formačních soutěží a 14 256 medailí vážících 432 kg! Na soutěže bylo ušito 2838 formačních kostýmů z 5,1 km látek. Akcent se stal na několik let přechodným domovem již pro 3650 členů!

„Asi nejúspěšnější sezónou byl pro nás rok 2008, pokud si vzpomínám dobře. To jsme se stali v disciplínách show dance i disco dance šestinásobným mistrem světa, čtyřnásobným mistrem Evropy a dvanáctinásobným mistrem České republiky,“ pokračuje Lenka Buroňová, která společně se svým mužem stála u zrodu tohoto klubu.

Ten vznikl v roce 1991 v dnešní vítkovické střední škole a gymnáziu (původně SOU Vítkovice) v Ostravě – Hrabůvce jako soubor zájmové umělecké činnosti. Po zrušení souborů ZUČ si TK Akcent pronajal původně využívané prostory a od roku 1997 se transformoval do právní formy občanského sdružení. Od roku 1999 využívá i prostory bývalého kina Vítek, které na vlastní náklady opravil, stejně jako i sál v hlavní budově SŠT, kde klub působil od svého založení až do loňského roku.

V současné době klub využívá dva taneční sály. V roce 2001 se Akcent stal součástí T. J. Sokol Vítkovice jako oddíl tanečního sportu. Roku 1997 došlo k významné změně organizační struktury klubu, a to především za přispění Hanky Kovalančíkové (vedoucí trenérky a choreografky stylu disco dance), a vedoucích trenérů sekce latinskoamerických tanců - nejdříve to byl René Ostárek s Bronislavou Vrtalovou, pak Jaroslav Kuneš s Janou Vondruškovou (teď již Kunešovou) a nyní Ján Kliment s Laurou Klimentovou a Marek Swětík s Renatou Swětíkovou

„Jsme rádi, že dnešní mladí lidé mají chuť tančit a především že jsou ochotni věnovat tomuto koníčku téměř veškerý volný čas, protože bez toho bychom nikdy nebyli tak úspěšní. Za každou medailí a diplomem je kus dřiny každého dítěte a spousta času nejen trenérů, ale i obětavých rodičů. A za to bych ráda všem poděkovala a popřála do dalších let spoustu nádherných tanečních zážitků, hodně štěstí a především zdraví,“ dodává paní Lenka Buroňová.

V rámci show se poprvé a naposledy představí jak současné taneční formace, tak i některé nejúspěšnější formace minulých let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám