Hlavní obsah

Advent dětem pomohl Hospicu sv. Jiří v Tachově

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už šestý ročník charitativní akce Advent dětem se uskutečnil v neděli 4. prosince v plzeňském Parkhotelu. Na vstupném byla vybrána částka 26 400 korun, kterou obdržel Hospic sv. Jiří v Tachově.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Na vstupném byla vybrána částka 26 400 korun, kterou obdržel Hospic sv. Jiří v Tachově.

Článek

Šek z rukou hejtmana Josefa Bernarda převzala spoluzakladatelka tachovského hospice Lucie Davidová.

Zábavní pořad pro děti Advent dětem pořádá už tradičně Plzeňský kraj a výtěžek vždy putuje na dobročinné účely. Výtěžky z prvních ročníků akce putovaly na dětská oddělení nemocnic, v loňském roce pomohl Advent dětem Hospici sv. Lazara v Plzni.

Všechny děti dostaly před začátkem představení svítící čertovské rohy a napjatě očekávaly mikulášskou nadílku. Program zahájili dva zpěváci – čtrnáctiletá Alex Marková, která se kromě zpěvu věnuje i youtuberingu, a dvacetiletý Martin Hucl, který kromě studia vysoké školy hraje a zpívá v divadle J. K. Tyla. Na závěr si oba zpěváci s dětmi zanotovali známou vánoční koledu Rolničky.

O počasí, o ročních obdobích a o Mikuláši si dětmi povídala Míša Dolinová, moderátorka počasí, herečka a zpěvačka. Nechyběly písničky a děti se mohly vyřádit i při tanci. V druhé části odpoledne pak vystoupila Dáda Patrasová s žížalou Julií a doprovod jim dělali dva andělé. Dáda pozvala děti na pódium, kde společně zpívaly a tancovaly, ale také soutěžily.

V průběhu představení Dáda přivolala Mikuláše, kterým nebyl nikdo jiný než hejtman Plzeňského kraje. Mikuláš s sebou přinesl dárek v podobě šeku na 26 400 korun pro Hospic sv. Jiří v Tachově. Šek si na pódium přišla převzít Lucie Davidová, která v krátké děkovné řeči zmínila, že částka jim vystačí na 5 a půl dne provozu hospice.

Na úplný konec programu se děti mohly vyfotit s Mikulášem a anděly a při odchodu dostávaly tašky plné dárečků, které jim rozdával hejtman kraje Josef Bernard v mikulášském převleku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám