Hlavní obsah

Adrenalinem prosycený víkend v Černé v Pošumaví

Novinky, Adéla Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 24. a 25. února se v Kempu Jestřábí v Černé v Pošumaví uskuteční dva vrcholné závody zimní sezóny. Kiteři z celé ČR a okolních zemí se sjedou v sobotu na Mistrovství ČR ve snowkitingu a v neděli budou pokračovat maratonem na zamrzlé ploše Lipna. K vidění a vyzkoušení budou i Windboardy.

Foto: Eva Vodičková

Nevšední Windboard si budete moci vyzkoušet již tento víkend v kempu Jestřábí v Černé v Pošumaví

Článek

Mistrovství ČR ve snowkitingu

V sobotu se závodníci utkají v rámci Mistrovství ČR ve snowkitingu, kde je vyhlášeno hned několik kategorií, juniory nevyjímaje. Jedná se o okruhový závod, ale nebude chybět ani Freestyle.

Start okruhového závodu pořadatelé umístili na ledě před kempem Jestřábí, který pro akci takového formátu nabízí ideální zázemí. Druhou disciplínou v rámci Mistrovství ČR ve snowkitingu bude Freestyle. Diváci se mohou těšit na tzv. „Big Air“ polety a novou „wake style“ školu od těch nejlepších českých kiterů. Sobotní program začíná v 8:30.

Nedělní snowkite maraton

Aby toho snowkitového závodění nebylo málo, střihnou si tito sportovci v neděli dokonce poctivý maraton v délce 42,195 km po zamrzlém lipenském jezeře.

Trať závodu je již předem daná a jezdci ji musí stihnout v časovém limitu dvou hodin a dvanácti minut, což znamená jízdu minimálně 20 km za hodinu.

Trénink na Lipno Ice Marathon 2019

Ti, co za sebou mají pověstný Lipno Ice Marathon, již vědí, do čeho se pouští. Podmínky pro snowkiting jsou v Černé v Pošumaví vyhlášené jako ideální, jak si ale s náročnou tratí poradí závodníci, to bude předmětem dvou opravdu nabitých hodin. Začátek je v 9:00 hodin.

Vyzkoušejte Windboard

Organizátoři očekávají účast více jak sedmndesáti kiterů a kiterek. Pro diváky je kromě skvělé podívané, připraven i doprovodný program.

Otestovat si budou moci Windboard. Jde vlastně o složeninu klasického snowboardového prkna a plachty, která se běžně používá při windsurfingu. V podstatě takový windsurfing na sněhu.

Vznášedla, kiterská show a ledová koupel v Lipně

Chybět nebude ani velmi specifická kiterská sobotní afterparty, záchranářské vznášedlo a osvěžující koupání v ledové tříšti lipenské vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám