Hlavní obsah

7. ročník festivalu Dokořán pro hudební divadlo přiveze do Brna to nejlepší z ČR i zahraničí

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve dnech 7. až 12. června se uskuteční sedmý ročník festivalu, jehož pořadatelem a hostitelem je Městské divadlo Brno. Představí se jedenáct souborů. Hrát se bude na obou scénách MdB, ale také v Divadle na Orlí. V letošním programu si najde to své opravdu každý.

Článek

Z největšího světového divadelního festivalu v Edinburghu dorazí do Brna nový anglický muzikálový hit. Láska až za hrob (Buried), získala prestižní Cameron Mackintosh Award pro muzikálové talenty. Autory jsou T. Williams a C. O’Driscoll. Představení souboru COLLA VOCE THEATRE COMPANY z Velké Británie režíruje T. Williams. Překvapivá zápletka, děj spojující romantiku s černým humorem.

Bratislavské DIVADLO V PODPALUBÍ v podpalubí upoutá příběhem novorozence nalezeného na zaoceánském parníku v krabici citronů. Lemon se stane zázračným klavíristou, který nikdy neopustí svou loď (Novocento – Legenda o pianistovi).

DIVADLO NOD, Praha představí svou Měsíční sonátu č. 11. Mladý soubor inscenuje komunikaci Apolla 11 s řídícím střediskem NASA v Houstonu jako velké hudební číslo, showmanský set tří dýdžejů. 1969 – první kroky člověka na Měsíci, velký skok pro lidstvo.

Pražské DIVADLO NA PRÁDLE přijede s autobiografickým muzikálem J. Larsona.  – Třicet – ten věk, kdy byste měli už dělat dospělá rozhodnutí.  – Tick, Tick…Boom!

MORAVSKÉ DIVADLO OLOMOUC přichází s Božími mlýny: dramatizací románu J. Vrby o tragickém osudu sedlácké rodiny. Děj v hanáckém regionu je podpořen písněmi Jarka Nohavici za doprovodu živé cimbálky.

MĚSTSKÉ DIVADLO ZLÍN - Petr a Lucie  - „Teď máme jedno srdce místo dvou… dvě těla místo jednoho.“  Silný a věčný příběh novely R. Rollanda jako muzikál D. Ursiniho, A. Vášové a J. Štrassera.

Festival nezapomíná na děti. Ty nejmenší od čtyř let osloví pohádka O Perníčkovi z HORÁCKÉHO DIVADLA JIHLAVA. Vtip, hudební čísla a interakce s diváky jsou předností rodinného muzikálu v režii S. Slováka.

STUDIO DVA DIVADLO, Praha nabídne hudební projekt na motivy světoznámého Malého prince Saint Exupéryho. Příběh, který oslovuje a rezonuje s vnímáním jak dětí, tak dospělých.

NÁRODNÍ DIVADLO | LATERNA MAGIKA, Praha uvede Zahradu. Rodinná inscenace, autorský tanečně vizuální projekt se volně inspiruje Zahradou Jiřího Trnky. – Tam na konci ulice, za vysokou zdí a zrezlou brankou je přece vaše zahrada!

NAIVNÍ DIVADLO LIBEREC uvede loutkovou komedii V. Peřiny pro rodiče s dětmi od šesti let - O hodině navíc aneb potlach v Hustníku. Vznikla ke 100. výročí českého trampingu. Čas se posune a začnou se dít věci…

Ve festivalové přehlídce nemohou chybět domácí. MĚSTSKÉ DIVADLO BRNO uvede dle románové předlohy E. Basse v rytmu swingu svou Klapzubovu jedenáctku a Viva „la,la, la“ republika V. Blahuty a I. Ondříčka s hudbou, jak šla a zněla stoletím naší republiky v podání orchestru a sólistů MdB za režie Igora Ondříčka. Před začátkem tohoto zahajovacího představení dojde k slavnostnímu předání Cen magazínu Musical-opereta za rok 2018.

Festival provází off program na Divadelním dvoře MdB. Zde vstup zdarma. Vstupenky na představení jsou již v prodeji v centrální pokladně MdB, Lidická 16, Brno 602 00 a na www.mdb.cz. Zde i další informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám