Hlavní obsah

Vánoční trhy v centru Olomouce zvou každou sobotu na gastro show

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Množství návštěvníků láká na Horní a Dolní náměstí v centru Olomouce dřevěné městečko, v němž probíhají letošní vánoční trhy. Umístěno je tu 130 stánků s vánočním zbožím, občerstvením i oblíbenými punči. Každou sobotu se zde návštěvníci mohou těšit na gastro show.

Vánoční trhy v OlomouciVideo: Miroslav Hradil, Novinky

 
Článek

Organizátoři připravili řadu novinek i bohatý kulturní program. Po čtyřech letech se do města vrátilo kluziště, které tentokrát lidé najdou na tržnici, hned vedle vyhlídkového kola. „Kromě bezplatného bruslení pro školy a veřejnost chystáme na ledě také řadu akcí,“ sdělila Novinkám mluvčí trhů Monika Řehulková.

Druhou novinkou je punčová stezka – malý průvodce po oblíbených vánočních nápojích v rámci obou náměstí i tržnice. K punčům se vážou i nové plechové hrnečky s logem trhů, které si mohou turisté odnést domů jako suvenýr.

Vánoční noviny

Detaily ze života trhů, programové tipy i praktické informace najdou nově návštěvníci ve Vánočních novinách. „Narazíte na ně v informačních centrech, v hotelích, na nádražích, v restauracích i na stáncích přímo na náměstích a tržnici,“ informovala Řehulková.

Vánoční trhy 2023: Kdy a kde jsou v Brně, Ostravě, Olomouci a dalších českých městech

Vánoce

Jednou z novinek letošního ročníku vánočních trhů v Olomouci jsou víkendové gastro show. Každou sobotu se na Horním náměstí bude konat jarmark s regionálními řemeslníky a výrobci a na pódiu vystoupí vždy od 15 hodin zajímaví kuchaři a cukráři z Olomouckého kraje.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

V centru Olomouce vyrostlo pro vánoční trhy dřevěné městečko.

V sobotu 2. prosince se můžete těšit na Michala Duračku z restaurace Asado Grill v Olomouci, který bude grilovat ryby, o týden později se na pódiu představí Pavla Krmelová, šéfcukrářka šumperského hotelu Perk se svým receptem na Red Velvet roládu s pomerančovým krémem.

V sobotu 16. prosince přijde uvařit halušky se zelím, slaninou a vídeňskou cibulkou Martin Ševčík z olomoucké restaurace Jízdárna. Asistovat mu bude majitel firmy Bystročické zelí Jiří Kubíček. Program uzavře 23. prosince aktuálním vánočním receptem šéfkuchař hotelu Perk Jan Malý.

Dílničky pro děti

I letos zvou pořadatelé na zajímavý kulturní program pro malé i velké. Pozvali například Poutníky, Michala Nesvadbu, Natálii Tichánkovou a 4Good, Tak co?, Isbinu, Hazydecay, Bluesberg, Fleret a další interprety, kapely a divadla.

Návštěvníci nepřijdou ani o tradiční Mikulášskou nadílku, v provozu je Ježíškova pošta, zvonička, kolotoč a dílničky pro děti.

Organizátoři ze spolku Kulturní Olomouc pro návštěvníky připravili i vycházkovou trasu, na níž mohou obdivovat jedinečné olomoucké památky, vychutnat si neopakovatelnou atmosféru adventních trhů a pokochat se pohledem na historické jádro z několika vyhlídek. Trhy skončí 23. prosince, omezený provoz některých stánků potrvá až do 6. ledna, kluziště pak bude k mání až do 15. ledna.

Vánoční trhy v Praze: Kdy a kam zajít na svařák a trdelník

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám