Hlavní obsah

Vánoční tipy pro technické nadšence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmodernější počítačová sestava, extrémně tenký notebook, ale také vychytaná počítačová myš či externí disk. Tipů na vánoční dárky pro technické nadšence je celá řada, vybírat přitom můžete z modelů za pár stovek i z podstatně dražších zařízení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Radost udělá i drobnost za pár stokorun. Může jít o flash disk či rychlou paměťovou kartu do fotoaparátu nebo mobilu. Stejně tak to může být například i wi-fi extender, který dokáže signál stávající wi-fi sítě prodloužit klidně i o několik desítek metrů.

Velké popularitě se těší také tablety. Ty nejlevnější se dají pořídit už za méně než dva tisíce korun. Samozřejmě za výkonnější verze vybavené lepšími obrazovkami si zájemci připlatí klidně i několik tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Kingston XS2000

Kingston XS2000 je v podstatě vstupenkou do světa externích disků pro tohoto výrobce. Americký podnik však nevsadil na rozdíl od celé řady konkurenčních výrobců na klasické plotnové disky, ale zvolil modernější SSD jednotky, které jsou rychlejší a kompaktnější. To je i případ této novinky, která se již zabydlela na pultech obchodů. Rozměry jsou totiž pouze 69,54 × 32,58 × 13,5 mm, jde tedy o jeden z nejkompaktnějších externích disků na trhu. Hmotnost činí 57,88 gramu. Cena: 2669 Kč.

Foto: archív výrobce

Logitech MX Master 3

Model Logitech MX Master 3 je často označován jako nejmodernější kancelářská myš, a nutno podotknout, že po právu. Vyznačuje se pokročilými funkcemi, přesným, jednoduchým ovládáním a perfektní ergonomií. Pokročilý laserový snímač zajistí bezproblémové fungování dokonce i na skle, zcela přepracované kolečko se zase postará o plynulé rolování. Kancléřská myš MX Master 3 je optimalizována jak pro Windows, tak pro Mac. Cena: 2490 Kč.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Watch4

Osobní asistent, zpravodaj a trenér může sídlit i na vašem zápěstí. Kromě upozornění, zpráv, telefonátů a dalších klasických činností můžete ze svého zápěstí nově na Galaxy Watch4 sledovat i údaje o vašem krevním tlaku, srdeční aktivitě i složení těla. Nový senzor vám změří podíl svalové a tukové tkáně v těle. Dokáže vám i navrhnout tréninkový plán podle vámi nastavených cílů a bude vás motivovat je splnit. S tímto modelem navíc můžete platit pomocí Google Pay. Cena: 9490 Kč.

Foto: archív výrobce

Dell UltraSharp 4K

Webkamera Dell UltraSharp 4K láká na celou řadu pokročilých funkcí – například dovede skládat obraz s vysokým dynamickým rozsahem Digital Overlap HDR. Díky tomu jste na obrazovce dobře vidět, i když budete v tmavé místnosti. S kvalitou obrazu při horším světle pomáhá i funkce odstranění 3D/2D šumu, která z videa automaticky eliminuje zrnitost. V praxi kamera dovede obraz skutečně vyhladit tak, aby byl digitální šum minimální. Cena: 4500 Kč

Foto: archív výrobce

Fitbit Charge 5

Fitness náramek Charge 5 od společnosti Fitbit je přehlídkou moderních technologií a pokročilejší fitness náramek v současnosti neexistuje. Novinka například jako první chytrý náramek této společnosti nabízí EDA senzor, který měří reakci těla na stres prostřednictvím drobných změn v potních žlázách na prstech. EDA senzor byl doposud výsadou pouze chytrých hodinek. Cena: 4490 Kč.

Foto: archív výrobce

TrueLife AIR Diffuser D9 Smart

TrueLife AIR Diffuser D9 Smart vypadá na první pohled jako obyčejný aroma difuzér a zvlhčovač vzduchu, ve skutečnosti jde ale o poměrně sofistikované zařízení. Díky Bluetooth konektivitě totiž slouží i jako přenosný reproduktor, při aromaterapeutické chvilce tak můžete relaxovat i za doprovodu oblíbené hudby. Na dálku se dá difuzér také ovládat pomocí mobilní aplikace. Cena: 1190 Kč.

Foto: Conrad

Ulomilo se vám držátko u lednice? Chcete si vystavit oblíbenou filmovou postavičku? Potřebujete vytvořit specifickou součástku nebo krabičku? Dejte průchod své fantazii a začněte s 3D tiskem! S Renkforce Pro 6 můžete tisknout objekty o rozměrech až 200 x 200 x 200 mm. Cena 24 590 Kč vč. DPH k dostání na conrad.cz

Foto: archív výrobce

Sennheiser CX PLUS True Wireless

Společnost Sennheiser s modelem CX Plus True Wireless cílí na náročné uživatele. Hlavní předností má být podle výrobce nadprůměrná kvalita zvukové reprodukce, což dokládá i extrémní frekvenční rozsah 5 Hz – 21 kHz. Bezproblémový přenos hudby do sluchátek zajistí Bluetooth 5.2 s podporou kodeků AAC, aptX i nejnovějšího aptX Adaptive. Nechybí funkce aktivního potlačení okolního hluku umožňující nerušený poslech hudby a podcastů i v prostředcích hromadné dopravy ani sestava čtyř velikostí silikonových nástavců, které zajistí potřebnou pasivní izolaci. Samozřejmostí je i vestavěný ekvalizér. Cena: 4190 Kč.

Foto: archív výrobce

Nokia X10

Nokia X10 tak trochu mate svým tělem. Při pohledu na technické parametry by si totiž většina uživatelů patrně řekla, že hardwarová výbava je spíše podprůměrná. Přece jen procesor Snapdragon 480 nalezneme také u levnějších modelů. Nokia nicméně stejně jako v případě svých ostatních modelů vsadila na perfektně optimalizovaný systém Android. Jde v podstatě o jeho čistou podobu bez zbytečných grafických výstřelků. Díky tomu telefon reaguje velmi svižně, v podstatě se tak pracovním tempem vyrovná konkurentům, kteří mají výkonnější čipy. Cena: 6890 Kč.

Foto: archív výrobce

Realme Pad

První tablet od Realmee váží pouhých 440 g a jeho tloušťka je jen 6,9 milimetru. Kovové tělo z hliníkové slitiny působí na dotek luxusním dojmem. Prošlo ultra jemným keramickým pískováním, na které navázalo leštění diamantovým řezacím procesem, po němž následovalo 40 dalších zjemňovacích procedur. Málokdo by patrně hádal, že jde o cenově dostupné zařízení. Cena: 5599 Kč.

Foto: archív výrobce

Elgato Eve Thermo

Společnost Elgato nabízí hned několik výrobků, které jsou určeny pro stavbu chytré domácnosti. Zajímavé jsou především modely, které podporují technologii Apple HomeKit. Ty jsou určeny pro majitele iPhonů a iPadů a vyznačují se velmi jednoduchou instalací, navíc je pak tato zařízení možné ovládat pomocí hlasové asistentky Siri. Jedním z přístrojů, které podporují Apple HomeKit, je například radiátorový ventil Eve Thermo, který umožňuje pohodlně regulovat teplotu u vás doma podle vašich požadavků nebo nastavených plánů. Veškeré informace o teplotě si můžete ihned prohlédnout na praktickém displeji, který je vybaven dotykovým ovládáním pro změnu teploty, ale stejně tak na displeji chytrého telefonu nebo počítačového tabletu. Cena: 1990 Kč.

Foto: archív výrobce

Huawei Watch 3 Pro

Patrně největší slabinou chytrých hodinek je výdrž baterie. Výjimkou nejsou ani případy, kdy musíte hledat nabíječku každý den. Ve světle těchto informací působí jako zjevení hodinky Watch 3 Pro od společnosti Huawei, ty se totiž obejdou bez nabíječky po dobu až tří týdnů. Huawei Watch 3 Pro disponují 1,43palcovým AMOLED displejem, který je chráněn sklem se 3D zakřivením. Ten je mimochodem velmi dobře čitelný i na ostrém slunci. Ovládání usnadňuje i otočná korunka. Vzhled působí v praxi velmi luxusním dojmem, a to ať už se bavíme o kvalitě použitých materiálů či zpracování, což dokládá i voděodolná konstrukce do 5 ATM. Cena: 9490 Kč.

Foto: 4Leaders

Solární světlo se senzorem pohybu oceníte pokaždé, když se budete po tmě vracet domů. Po setmění se světlo aktivuje a svítí tlumeně. Při zaznamenání pohybu se rozsvítí naplno. Ideální ke vchodu, ke garáži, na schody i na zahradu. Cena od 216 Kč na darky.cz

Foto: archív výrobce

HomePod mini

Na první pohled zaujme HomePod mini kompaktními rozměry, válcovitý tvar nahradil kulatý design. Na kompaktní rozměry se americký počítačový gigant nezaměřil náhodou. Věří, že si nyní lidé koupí těchto chytrých reproduktorů domů více – v některých místnostech mohou mít dokonce dva reproduktory najednou, které díky tomu budou hrát stereo. Cena: 2990 Kč.

Foto: archív výrobce

BEDO Ajax - Startovací set

Aby bylo možné všechna zařízení v chytré domácnosti ovládat pohodlně z jednoho místa, je potřeba je spárovat s řídicí jednotkou. Jednou z takových je například BEDO Ajax Hub, který s připojenými zařízeními komunikuje bezdrátově. Připojit je přitom možné výhradně senzory ze série BEDO Ajax, které se zaměřují na zabezpečení domácnosti nebo jiného objektu. Za zmínku stojí především startovací kit, který obsahuje už několik užitečných doplňků, přestože cena sady je vyšší pouze o tisícovku. Součástí sady je například detektor pohybu. Ten, jak už samotný název napovídá, dokáže monitorovat vytyčený prostor. Cena: 9500 Kč.

Foto: Xiaomi

Chytrý telefon s dlouhou výdrží je nutnou součástí každé moderní domácnosti. Xiaomi 11 Lite 5G NE skvěle funguje jako centrální ovladač v rámci širokého vesmíru chytrých produktů Xiaomi. Od lampičky na noční stolek po chytrou fritézu Mi Smart Air Fryer. Nabízí 6,55“ AMOLED displej i sadu kvalitních fotoaparátů. Xiaomi 11 Lite 5G NE 6/128GB. Vánoční cena: 7999 Kč na xiaomicesko.cz

Foto: archív výrobce

Tesla Smart Pet Feeder Camera

Při návrhu chytrých pomocníků do domácnosti nezapomínají výrobci ani na čtyřnohé miláčky. Například Tesla láká na Smart Pet Feeder Camera. Jak již tento anglický název napovídá, jde o chytrý dávkovač krmiva se zabudovanou kamerou. Krmítko pojme granule o objemu až čtyři litry, což je dostatek prostoru na několik dní. Nádoba přitom může být využita na jakékoliv suché krmivo o velikosti zrna od 2 do 10 mm. Je průhledná, vždy tak pohodlně zkontrolujte množství zbývajícího krmení. Cena: 3700 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám