Hlavní obsah

V roce 1978 vysadili smrk, který každým rokem o Vánocích zdobí. Dnes má 15 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Avril a Christopher Rowlandovi z britské vesnice Inkberrow při prvních Vánocích v novém domě v roce 1978 zasadili 180 cm vysoký smrk, který ozdobili, a následně na památku i vyfotili, což dělali i následujících 43 let. Poslední roky bylo zdobení stromku ale o dost složitější, jelikož jeho výška již dosáhla 15 metrů.

BEZ KOMENTÁŘE: Dnes více než 15 metrů vysoký strom zasadili manželé v roce 1978Video: AP

 
Článek

Vesnice Inkberrow, ve které Rowlandovi žijí, je považována za jedno z nejtemnějších míst bez pouličního osvětlení ve Spojeném království. Jakmile tedy Rowlandovi dnes ozdobí a rozsvítí svůj strom, který v současné době má již 3000 světýlek, je to skutečně podívaná, která je vidět i několik desítek kilometrů daleko.

I z tohoto důvodu je každoroční rozsvěcení vánočního stromu Rowlandových považováno za společenskou událost nejen pro obyvatele vesnice, ale i širokého okolí.

Blikající domov. Manželé si ozdobili 444 vánočních stromků

Tipy a trendy

V loňském roce se kvůli koronavirovým opatřením rozsvěcení stromu muselo obejít bez veškerých oslav, o to víc si to všichni užili letos. Rowlandovi to tentokrát pojali opravdu velkolepě, a tak si pro sledující připravili i ohňostroj a z přívěsu pouštěli vánoční hudbu.

Rowlandovi také vyzvali všechny zúčastněné, aby přispěli na charitu, a to konkrétně na výzkum rakoviny, protože je právě letošní rok opustil kvůli onkologickému onemocnění jejich blízký přítel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám