Hlavní obsah

V německém kostele přizpůsobili betlém době covidové, má pomoci věřícím vzdorovat strachu

Novinky, das

Letos se vše točí kolem koronaviru, a tak není divu, že na současný stav zareagovali i tvůrci tematických betlémů. Například papírovému betlému v německém Renningenu dominuje kromě jesliček a Ježíška obrovský model viru s nápisem „Nebojte se”, jenž vychází z komunikace archanděla Gabriela s Pannou Marií: „Neboj se, Marie, vždyť jsi nalezla milost u Boha.” Mezi dalšími figurkami pak nechybí ani lékaři či nemocní a lidé s rouškou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Betlému v německém kostele vévodí obří model koronaviruVideo: Reuters

 
Článek

Tematický betlém má povzbudit věřící ve víře, že vše dobře dopadne. Ne náhodou je archanděl Gabriel považován za posla dobrých zpráv.

Autoři betlému v Renningenu se snaží každý rok vymyslet nové téma, podle něhož betlém upraví. V loňském roce byly tématem hory, tudíž se vše točilo kolem nich, stejně jako tomu bylo i v předchozích letech, kdy byly tématem mosty či mistrovství světa ve fotbale.

Betlém si bohužel prohlédne jen nepatrná část věřících, protože i v Německu panují kvůli covidu velmi přísná opatření.

Betlém lze vidět jen během bohoslužby a vše musí proběhnout dle pravidel. Každý, kdo se zúčastní bohoslužby, se musí zaregistrovat, měl by mít roušku a udržovat bezpečné vzdálenosti. Kostelník má pak povinnost v kostele neustále větrat.

Reklama

Související témata:

Související články

V Evropě už vypukla bitva o Vánoce

Vlády po celé Evropě zvažují, zda a jak uvolnit opatření přijatá proti koronavirové pandemii. Naopak Světová zdravotnická organizace (WHO) varovala před...

Výběr článků

Načítám