Hlavní obsah

Tipy na měkké dárky pro celou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční shon je v plném proudu a vy stále ještě nemáte nápady na dárky? Pokud sháníte něco pro svoji kamarádku, maminku nebo třeba manžela, připravili jsme si pro vás pár měkkých tipů, se kterými rozhodně nešlápnete vedle.

Foto: archiv firmy

Župan, Lejaan, 2190 Kč

Článek

Pro ženy

Jestliže máte v rodině znalce trendů a úsměv by jim pod stromečkem vykouzlil nový kousek do jejich šatníku, porozhlédněte se v sortimentu nových malých značek, které nabízejí unikátní a stylovou módu.

V případě, že si s velikostí nejste jistí, vsaďte na oversized kašmírový kousek, který potěší každou milovnici nenápadného luxusu. Sázkou na jistotu jsou také kardigany, tedy svetry bez zapínání, které se často prodávají jen v jedné univerzální velikosti.

Hezkým dárkem je také trendy teplákovka, se kterou dotyčná udělá parádu i ve městě.

Osvědčeným tipem na dárek je pak krásné pyžamo nebo vtipné ponožky. Vsaďte na originální model z vlny, který vykouzlí úsměv na tváři.

Foto: archiv firem

Trendy teplákovka, Sadalsuud House, mikina, 3490 Kč, tepláky, 3390 Kč. Designové ponožky z limitované kolekce, Ferdinand, 2000 Kč. Pyžamo, Wildmoon, 3790 Kč

Foto: Veronika Mikulová

Kardigan, Just Love, 3999 Kč

Foto: archiv firmy

Vyhřívané pončo na baterie zahřeje podle potřeby. Pončo je bez kabelu, vyhřívá na tři teplotní stupně a automaticky se vypíná po 90 minutách. Jeho velikost je 160 × 100 cm. Prodává se včetně úložného vaku. Tchibo, 2490 Kč

Foto: archiv firmy

Svetr, Fjällräven, 5390 Kč

Oblíbeným dárkem je také kašmírová či vlněná šála, která udělá radost ženě v každém věku.
Foto: archiv firmy

Vlněná šála, Nila, 2699 Kč

Kůže, kašmír, vlna a drahé kovy. Jak pečovat o luxusní materiály

Styl
Foto: archiv firmy

Ultralehká šála z baby kašmíru, Just Love, 3290 Kč

Pro muže

Pod pojmem měkké dárky si většina lidí vybaví nové ponožky nebo spodní prádlo. I těmito klasickými věcmi určenými zejména pro mužské pohlaví však můžete udělat radost.

Stačí vybírat mezi nápaditými barevnými modely, které nejsou jen užitečné, ale zároveň dokážou i rozesmát. Porozhlédněte se například mezi nejrůznějšími limitovanými kolekcemi od designérů nebo třeba s motivem, který je pro daného muže typický.

Výhoda ponožek navíc je, že nemusíte znát přesné číslo nohy. Většina z nich se prodává v rozmezí několika čísel.

Ověřenou volbou je také set čepice a šály, opět totiž odpadá přemýšlení nad velikostí.

Foto: archiv firmy

Čepice, Fjällräven, 1690 Kč

Foto: archiv firem

Tričko s ručně tištěnou ilustrací, Vinohradský pivovar, 490 Kč. Ponožky bílé, Ferdinand, 800 Kč. Stylové a pohodlné ponožky ve dvou barvách. Bílé a tmavě modré ponožky jsou skvělým doplňkem pro každého pivního entuziastu. Módní vyjádření lásky k pivu. Vinohradský pivovar, 440 Kč. Černé ponožky, Urbanlux, 429 Kč

Pokud máte dotyčného v oku, podívejte se například po hezké košili nebo teplém svetru. Nenechte se zmást, i muži se chtějí líbit a častěji než ženy sahají po kvalitních materiálech. Volte proto zejména přírodní vlákna, která nekoušou.

Foto: archiv firmy

Značka Anson’s je multibrandový obchod zaměřený na čistě pánský segment. Najdete zde proto oblečení jak pro syna, tak dědečka.

Foto: archiv firmy

Ikonické bundy od britské značky Barbour, prodává Gentleman store.

Pro děti

Čím udělat radost nejmenším? Praktickým dárkem jsou chlupaté papuče, které v zimě zahřejí. Radost udělá i pyžamo s oblíbeným motivem nebo třeba mikina s vánoční tematikou.

Oblíbeným dárkem jsou také hravé ponožky, vsaďte na takové, které mají vtipný obal, se kterým se dá dále hrát. Dostanete tak dva dárky za jednu cenu.

Foto: archiv firmy

Teplé bačkůrky, Lindex, 599 Kč

Foto: archiv firem

Zleva: Pyžamo růžové, Lindex, 699 Kč. Ponožky ve veselé krabičce, Happy Socks (prodává Urbanlux), 529 Kč. Tepláky, C&A, 198 Kč. Body, C&A, 125 Kč. Svetr černobílý, H&M, 469 Kč

Foto: archiv firmy

Dětská pyžama, Lindex, ilustrační foto

Foto: archiv firmy

Dětské pyžamo, 499 Kč. Dámské pyžamo, 899 Kč. Pánské pyžamo, 999 Kč. Vše Marks & Spencer

Domácnost

Kdo říká, že do sekce měkkých dárků patří jen oblečení, ten se hluboce mýlí. Mezi oblíbené „měkkouše“ můžeme zařadit například i luxusní župan nebo lůžkoviny.

To všechno jsou totiž předměty, které si sami pro sebe jen tak nekoupíme, ale zato nám udělají radost. Kdo by nechtěl mít v koupelně barevně sladěné župany nebo usínat v peřinách jako z hotelu?

Foto: archiv firmy

Župan, Lejaan, 2190 Kč

Foto: archiv firmy

Župan s recyklovaným materiálem z hebkého strukturovaného plyše, s kapucí a v pase na pásek, Tchibo, 999 Kč

Pokud máte v rodině čerstvou rodičku nebo se na příchod děťátka připravujete, hezkým dárkem může být kojicí polštář, hnízdečko, kojicí košile nebo třeba muchláček, tedy dečka, se kterou miminka ráda usínají. Vsaďte na modely v jemných pastelových barvách, které hezky doplní váš interiér.

Foto: archiv firmy

Prémiová dětská hnízda nabízí Mimi Concept. Dětské hnízdo na fotce by Veruchick, 1620 Kč

Foto: archiv firmy

Župan „Jupano“, prodává Teploo, 4600 Kč

Foto: archiv firmy

Povlečení nebo lůžkoviny jsou ideálním dárkem do nové domácnosti. Prodává Lejaan.

Teplá deka z ovčí vlny je dokonalým dárkem pro všechny zmrzlíky. Navíc vypadá skvěle i jen tak přehozená přes sedačku.

Foto: archiv firmy

Pléd z ovčí vlny, Ovečkárna, 2749 Kč

Kde si pořídit stylové vánoční dárky od českých designérů

Vánoce

Pravidla pro nošení punčocháčů podle stylistů

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Dámské župany, Pánské ponožky, Chlapecká pyžama

Reklama

Výběr článků

Načítám