Hlavní obsah

Slavnostní rozsvícení vánočních stromů v New Yorku a Washingtonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos opět proběhlo tradiční slavnostní rozsvícení vánočního stromu před Rockefellerovým centrem v americkém New Yorku a ve Washingtonu u Kapitolu. Lidé to uvítali s nadšením, protože v loňském roce kvůli pandemii koronaviru o to přišli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rozsvícení vánočních stromů v New Yorku a WashingtonuVideo: Reuters

 
Článek

Vánoční strom v New Yorku darovala městu rodina Elktonových z Marylandu. Jedná se o pětaosmdesát let starý smrk ztepilý, který byl ozdoben 50 000 světly a také nádhernou hvězdou vyrobenou ze tří milionů krystalů Swarovski.

Úplně první vánoční strom byl na tomto místě postaven již v roce 1931 během výstavby Rockefellerova centra. Tehdy v době hospodářské krize dělníci ozdobili 6,1 metru vysokou jedli balzámovou řetězy z brusinek, papírovými girlandami a také několika plechovkami.

Praha rozsvítila strom na Staroměstském náměstí, slavnost ale opět nebyla

Domácí

O dva roky později již stál na tomto místě 15 metrů vysoký strom, který se stal pro Newyorčany symbolem vánočních svátků. V roce 1936 bylo u stromu poprvé otevřeno i kluziště.

Vánoční strom u Kapitolu

Slavnostního rozsvícení stromu u Kapitolu se zúčastnila i předsedkyně Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiová společně s dalšími členy Sněmovny a Senátu.

Zdejší jedle bělokorá nesoucí název Sladká medvědice pochází z národního lesa Six Rivers v Kalifornii. Ozdobena byla 15 000 ozdobami, které vyráběly děti, a to v duchu tématu Šest řek, mnoho národů a jeden strom.

Nejlepší recepty na medové perníčky, včetně rad a tipů na zdobení

Vánoce

Strom putoval z Kalifornie do hlavního města dva týdny a překonal více než 4828 km.

Loňské rozsvícení stromu se kvůli pandemii koronaviru konalo jen virtuálně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám