Hlavní obsah

Bára Basiková: Není důležité kde, ale s kým Štědrý den trávíte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vánoce si zpěvačka Bára Basiková umí představit i mimo Prahu. Na Štědrý den však u ní doma nesmí chybět houbový kuba a bramborový salát.

Bára Basiková chystá štědrovečerní nadílku během celého rokuVideo: Novinky

 
Článek

Dárky pod stromeček jsou pro Báru celoroční záležitostí, protože se, jak sama říká, snaží průběžně sledovat, co si kdo přeje, a chystat štědrovečerní nadílku během celého roku.

Samotný Štědrý den si nedovede představit bez houbového kuby, kterého mají doma jako předkrm, ani bez polévky, která je buď rybí, nebo hrášková, a pak také vinné klobásy či řízků s bramborovým salátem. „Kapra nejíme,“ přibližuje své tradiční vánoční menu.

Bára Basiková: Po svém prvním albu jsem chtěla se zpíváním skončit

Kultura

Jako malá prý měla největší radost z červeného kočárku a nezapomenutelné byly i první Vánoce jejích dětí. „Viděly poprvé vánoční stromeček a prožívaly to kouzlo a dárečky. Byl to ten nejkrásnější dárek nejen pro ně, ale především pro nás rodiče,“ vzpomíná.

Přiznala také, že důležitější než to, kde se o Vánocích nachází, je pro ni mít kolem sebe své blízké. „Myslím, že vždycky záleží na tom, s kým Štědrý den trávíte,“ dodává zpěvačka, která si klidně umí představit, že by vánoční čas prožila například v Karibiku.

Hudebník Martin Němec: Dodnes mi mnozí říkají, že na naší kapele v osmdesátých letech vyrůstali

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám