Hlavní obsah

Prohlédněte si nejvánočněji vyzdobenou ulici. Je v britském Leedsu

Novinky, Jana Nesvadbová

S blížícími se vánočními svátky začínají lidé po celém světě zdobit své příbytky a v nejednom případě mezi sebou i soutěžit, kdo tentokrát svůj dům rozzáří více, barevněji, blikavěji, kdo zvolí nápaditější hudební podkres atd. Jak ale ukazuje příklad předměstí britského Leedsu, když sousedé spojí své síly, vyhrává pak celá ulice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná vánoční výzdoba v ulici na předměstí LeedsuVideo: AP

 
Článek

Bývá zvykem, že v jedné ulici o vánočních svátcích narazíte na jeden, dva či tři domy, jejichž majitelé si s osvětlením pohrají a vyzdobí svůj příbytek tak, jako by v něm bydlel přinejmenším samotný Santa Claus.

Na předměstí Leedsu v ulici Stone Brig Lane ale platí pravidlo, že své domy a v neposlední řadě i zahrádky zdobí všichni. Výsledek, jenž není pro nikoho, komu se protiví kýč, by směle mohl účinkovat ve vánoční reklamě.

Milovnice Vánoc už má dům vyzdobený. Mnichovicemi září na tři tisíce světel

Vánoce

Ulička je v Británii velice populární a každoročně ji během Vánoc navštíví tisíce lidí, dokonce má svou vlastní stránku na Facebooku.

Ani v tomto případě nejde samozřejmě o samoúčelnou akci, také obyvatelé této rozzářené vánoční ulice spojují pravidelně své síly ve snaze vybrat na dobrovolných příspěvcích co nejvíce peněz pro charitu. A jsou úspěšní! Loni se mohli pochlubit výtěžkem ve výši 6500 liber, tedy necelých 200 tisíc korun.

Anketa

Dokázali byste se na něčem podobném dohodnout se svými sousedy v ulici?
Ano, bez problémů.
9,9 %
Nemám tušení.
16 %
No tak to asi těžko.
74,1 %
Celkem hlasovalo 1927 čtenářů.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám