Hlavní obsah

Přes tři čtvrtiny Čechů propadají povánoční slevové horečce

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celkem 82 procent dospělé populace v Česku propadá nákupní horečce v povánočních a novoročních výprodejích. Slev přitom využívá 88 procent žen a také až 77 procent mužů, jak vyplývá z průzkumu ING Bank ČR.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Jen 18 procent z oslovených respondentů se tohoto typu nakupování neúčastní. Výprodejů naopak nejraději využívají mladí lidé mezi 18 a 25 lety, kteří slevového období využívají v 94 procentech. Nejméně naopak povánoční výhodné nabídky oslovují lidi ve věku 56 až 65 let, a to v 73 procentech.

„Z průzkumu jasně vyplývá, že 91 procent respondentů využívá akčních nabídek v rámci vánočních slev a novoročních výprodejů pro nákup věcí, které aktuálně potřebují,“ uvedl Libor Vaníček, ředitel retailové části ING Bank ČR.

Toto nákupní chování je podle Vaníčka racionální a pochopitelné i proto, že lidské návyky jsou předvídatelné a člověk rád naplňuje svou potřebu, že dobře nakoupil a k tomu ještě ušetřil část financí.

Reklama

Výběr článků

Načítám