Hlavní obsah

Předvánoční čas bude s nádechem jara

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí o třetím adventním víkendu bude svým charakterem připomínat spíše jaro než prosinec. Na počátku příštího týdne se budou odpolední maxima zastavovat až na úrovni 10 °C. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Výrazně nadprůměrné teploty mírně srazí studené severní proudění, které se do Česka začne dostávat během čtvrtečního dne. Dlouho ale nevydrží, už o víkendu půjdou teploty opět nahoru a počátkem příštího týdne budou nejvyšší teploty znovu až o 7 °C vyšší, než je pro toto období běžné,“ nastínila Honsová výhled na nejbližší dny.

Ve čtvrtek tak bude převážně zataženo až oblačno s občasným deštěm, na horách se sněžením, které se bude v průběhu dne posouvat i do nižších poloh nad 400 metrů nad mořem. Nejvyšší denní teploty se dostanou na 3 až 7 °C, přičemž během dne by se mělo ochlazovat.

Převládající oblačno až polojasno, které ojediněle doprovodí srážky, bude doménou pátečního dne. Ranní minima klesnou na 2 až -4 °C, může se tvořit náledí. Přes den bude nejčastěji mezi 0 a 4 °C.

Letiště Točná vrací svůj Hawker Hurricane do podoby, v jaké létal za bitvy o Británii u čs. perutě

Domácí

Oblačno až polojasno by mělo vydržet i v sobotu. Na horách opět hrozí ojediněle sněžení, jinde se bude jednat o srážky dešťové. Nejnižší teploty budou klesat ke 3 až -3 °C, přes den se dostanou na 2 až 6 stupňů.

V neděli bude oblačno až zataženo, ojediněle se vyskytne déšť, na vrcholcích hor sněžení. Ráno teploty klesnou k 5 až 1 °C, odpolední se dostanou na 5 až 9 °C.

V pondělí se dočkáme oblačné až polojasné oblohy, ojediněle i deště. Ranní minima klesnou na 5 až 1 °C, přes den bude mezi 5 a 10 °C.

Velmi podobně bude i v úterý. Převládat bude oblačno až zataženo, během dne se od západu místy bude vyskytovat déšť. Nejnižší teploty zůstanou mezi 5 a 1 °C, odpolední maxima se dostanou na 6 a 10 °C.

Výhled na středu slibuje převážně oblačno až zataženo, od západu během dne místy s deštěm a ranními teplotami mezi 4 a -1 °C. Přes den budou teploty mezi 3 a 7 stupni.

Hejtmanovi Kulhánkovi přišel dopis, že zdědil miliony. O příbuzném v životě neslyšel

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám