Hlavní obsah

Poláci chtějí zákaz prodeje vánočního toaletního papíru

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LUBLIN

Obyvatelé polského Lublinu se před Vánocemi nesmírně nudí. Jedině tak si lze vysvětlit skutečnost, že podepisují hromadně petici za zákaz prodeje toaletního papíru s vánočním motivem. Prodává ho tam řetězec drogerií Rossmann. Polákům z Lublinu připadá veselý vánoční papír „odporný a primitivní“.

Článek

Na jednotlivých útržcích jsou sobi a hvězdy spolu s anglickým nápisem „Merry Christmas“. S papírem se rozhodla bojovat mládež z kaplanství v Lublinu. „To mohlo být výmyslem jedině někoho výjimečně bezduchého,“ prohlásil jejich mluvčí.

„Vánoční pohledy slouží k zasílání přání a toaletní papír se používá na zadek,“ souhlasí s nimi zákazník Mieczyslaw Kasper, který kampaň podepsal.

Mluvčí polské odnože společnosti Rossmann přiznal, že o protestu již vědí: „Nemáme žádný vliv na to, co na něj nechají vytisknout mezinárodní manažeři naší společnosti. My to jen prodáváme.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám