Hlavní obsah

Napečeno během chvilky - sněhové cukroví a nepečené kuličky

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cukroví je tradice. Vánoční svátky by bez něj nebyly to pravé. Čas na jeho pečení má ale v dnešní uspěchané době, zvlášť před Vánocemi, opravdu jen málokdo. Připravili jsme proto pro vás dva speciální recepty, jejichž samotná příprava není nijak náročná.

Pečené sněhové cukrovíVideo: Novinky

 
Článek

Výroba dvou druhů cukroví, které si pro Novinky připravil cukrář hotelu Four Seasons Tomáš Dražský, se vzájemně doplňuje. První si napečete pamlsky ze sněhového těsta a ty, co se vám nepovedly, snadno zužitkujete na další cukroví. Tím jsou nepečené pomerančové kuličky, jejichž recept cukrář osobně vymyslel: “Chtěl jsem, aby výroba sněhových pusinek i nepečených kuliček byla snadná a také zábavná, aby maminky mohly do pečení zapojit i děti."

Recepty na vanilkové rohlíčky s ořechy a mandlemi

Vánoce
Foto: Novinky

Plechy plné upečeného sněhového cukroví

Sněhové cukroví (cca 3 - 4 plechy)
Doba přípravy: 30 minut plus 2 hodiny pečení
bílky125 gramů
cukr krystal125 gramů
bramborový škrob15 gramů
moučkový cukr100 gramů
Postup
Šlehejte bílky ve šlehači na středním rychlostním stupni a postupně k nim přidávejte krystalový cukr. Asi po 15 minutách až bude hmota dostatečně našlehaná, ručně do ní vmíchejte moučkový cukr. Sníh dejte do cukrářského sáčku na zdobení a s jeho pomocí vymodelujte na plechu s pečícím papírem cukroví různých tvarů. Fantazii se při výrobě obrazců meze nekladou. Jakmile bude cukroví vytvořené, pečte ho v troubě 2 hodiny na 95 °C nebo ho nechte přes noc vysušit, tak aby ztvrdlo. Na závěr můžete vaše sněhové výtvory namočit v čokoládě anebo je použít jako dekoraci.

Nepečené pomerančové kuličky ze sněhového těsta, Novinky.czVideo: Novinky

Pomerančové nepečené kuličky ze sněhového těsta (cca 25 kuliček)
Doba přípravy: 20 minut
sněhové cukroví55 gramů
kůra z pomerančů2 pomeranče
sekané pistáciové oříšky25 gramů
rozehřátá mléčná čokoláda100 gramů
ovocný likér1 lžička
Postup
Sněhové cukroví nahrubo nasekejte nebo rozdrolte do mísy, přidejte pomerančovou kůru, sekané pistáciové oříšky, rozehřátou čokoládu a ovocný likér. Vše smíchejte dohromady. Ze vzniklé hmoty ručně nebo pomocí dvou lžic vymodelujeme kuličky, které následně obalíme v rozpuštěné čokoládě a sekaných pistáciích. Můžete je ale podle chuti obalit například i ve strouhaném kokosu nebo kakaovém prášku.
Foto: Novinky

Nepečené kuličky a sněhové cukroví

Tomáš Dražský vám přeje dobrou chuť a zábavu při pečení. Pokud byste rádi ochutnali něco z jeho cukrářských delikates, máte možnost navštívit některý z hotelových salónků. V hotelové restauraci v současné době probíhá rekonstrukce. Znovu bude otevřena pod novým názvem CottoCrudo na začátku března. Vyzkoušet zde budete moci i moderní italské pokrmy.

Tradiční linecké cukroví podle receptu z rodinného cukrářství

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám