Hlavní obsah

Připravte si chutné a jednoduché oříškové hrudky se sušeným ovocem

Novinky, Karolína Vrbasová
Praha

Pečení vánočního cukroví hospodyňkám leckdy znepříjemňuje nedostatek času. Nepečené oříškové hrudky jsou chutné a také jednoduché na přípravu, která zabere pouze několik desítek minut.

Oříškové hrudkyVideo: Novinky

 
Článek

Cukrář Lukáš Skála pracuje jako zástupce šéfkuchaře v pražském hotelu Intercontinental. A právě tady nám držitel titulu Cukrář roku 2010 představil svůj vlastní recept na originální nepečené vánoční cukroví. Jeho oříškové hrudky lze podávat samostatně, nebo mohou být ozvláštněny sušenkou brownies. Fantazii se meze nekladou a čas ušetříte v obou případech.

Podívejte se na přiložené video, kde naleznete přesný postup a další rady.

Oříškové hrudky se sušeným ovocem
Suroviny: 75 g upražených lískových jader, 75 g sušených meruněk, 50 g rozinek, 30 g křupinek, 400 g bílé čokolády, 15 g pistácií
Postup: Upražená lísková jádra nasekáme na hrubo, přidáme na malé kostičky nakrájené meruňky, rozinky, křupínky a vše smícháme s bílou čokoládou. Vytvoříme malé hrudky na alobal a před zatuhnutím čokolády posypeme nasekanými pistáciemi.Můžete podávat samotné nebo přilepené pomocí krému na kulaté sušence typu brownies.

Reklama

Související články

Oslaďte si Vánoce s pravými karamelkami

Ne vždy jsou Vánoce opravdu svátky klidu a pohody. Proto je dobré umět si je osladit a alespoň díky dávce cukru v našem krevním oběhu si z nich příjemné období...

Výběr článků

Načítám