Hlavní obsah

Na vánočním stromečku budou letos dominovat platinové ozdoby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

K Vánocům neodmyslitelně patří jasně červená, zelená nebo bílá. Ozdoby výrazných barev ale nemusí být tou správnou volbou do moderních interiérů, kde převládají neutrální tóny. Letošním trendem pro barvu vánočních ozdob se tak stává platinová, která zdůrazňuje klid, jehož je v dnešním světě nedostatek.

Letošním vánočním stromečkům bude dominovat platinová barvaVideo: Novinky

 
Článek

Vánoční ozdoby s dekorem větviček a přírody na platinovém podkladu budou ideální volbou pro navození klidné vánoční atmosféry.

Platinová barva přináší klid a mír a je hlavním tahounem nové kolekce prodejny s vánočními ozdobami.

„Kolekce s názvem Let it slow v sobě snoubí pomezí platinové barvy, což je pomezí mezi zlatou a stříbrnou, a to jsou obecně dvě nejoblíbenější barvy Vánoc,“ sdělila Novinkám Klára Jandorová, vedoucí prodejny s vánočními ozdobami v Liberci.

Natáčecí místa známých českých pohádek: kde se točily a kam se podíváte i dnes

Tipy na výlety

Velmi oblíbené jsou interiéry ve skandinávském nebo neutrálním stylu, které platinové ozdoby skvěle doplní, zkombinovat je lze ale i s klasickou červenou. Ta ale někdy může působit příliš agresivně a výrazně, mohla by tak narušit klidnou atmosféru.

„Tuto kolekci vytvořila Mariana Malíková, která se snaží vždy zachytit odraz ve společnosti a to, co zákazníci vyhledávají. Dá se ale kombinovat i s jinými barvami.“

Stoupá zájem o ruční výrobu

Čím dál tím více zákazníků upřednostňuje ruční výrobu, díky které je každý výrobek jedinečný. Vše začíná návrhem designu. Ozdoby se poté ručně vyfouknou a namalují.

„Každá malířka má jiný styl a rukopis, stejně tak jako každý člověk má svůj podpis, každá tak maluje jinak,“ dodává Jandorová. Než se ozdoba dostane k zákazníkovi, projde rukama deseti lidí.

Foto: Novinky

Ozdoby se malují ručně.

Iveta Zavadilová maluje skleněné ozdoby již 26 let, denně zvládne namalovat i sto skleněných koulí, vše v závislosti na náročnosti dekoru.

„Musíte si to nejprve očima rozvrhnout podle toho, jaký dekor se bude malovat. Štětce jsou speciální, přírodní, protože s těmi se nejlépe maluje,“ vysvětluje.

Rodinná značka Decor by Glassor se specializuje na design, výrobu a prodej skleněných ozdob. Navazuje na tradici českého sklářství, které sahá až do 13. století, letos slaví již 20 let své existence. Skleněné ozdoby jsou vyráběny ručně a foukají se tradiční technikou.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vánoční ozdoby, Vánoční stromky

Může se vám hodit na Firmy.cz: Prodej vánoční ozdob a stromků

Reklama

Související témata:
Glassor

Výběr článků

Načítám