Článek
Kapra má většina z nás spojeného hlavně se štědrovečerní večeří a na talíř se nám během roku dostane jen velmi zřídka. Šéfkuchař pražské restaurace Fluidum Ondřej Soukup ale ukázal Novinkám jednoduchou přípravu kapra nastudeno, kterého můžete podávat nejen jako skvělý předkrm k vánoční večeři, ale i kdykoliv během roku. A to nejdůležitější - kapr ve sladkokyselém nálevu je ideálním pomocníkem proti kocovině.
| Třeboňský kapr marinovaný v kořenové zelenině ( recept pro 4 osoby ) | |
|---|---|
| MASO | |
| vykostěné filety kapra | 400 g | 
| NÁLEV | |
| bílý vinný ocet | 2 dcl | 
| voda | 2 dcl | 
| mrkev | 100 g | 
| cibule | 200 g | 
| celer | 100 g | 
| sůl, pepř, cukr | podle chuti | 

Třeboňský kapr marinovaný v kořenové zelenině
| Postup | |
|---|---|
| Nálev: Svaříme sklenici octa spolu s vodou, na nudličky nakrájenou mrkví, celerem a cibulí, ochutíme na sladko-kyselo solí, octem a čerstvě umletým pepřem. | |
| Filety kapra poklademe na dno zapékací misky. Zalijeme je vroucím nálevem tak, aby byl kapr zcela ponořený, a dáme na 8 minut do trouby rozpálené na 200°C. | |
| Vyndáme a necháme do druhého dne proležet v chladničce. V lednici nám takto připravená ryby vydrží nejméně 14 dní. Podáváme s čerstvým pečivem. | 



