Hlavní obsah

Kdo je nejlevnější? Po Xboxu výrazně zlevnily před Vánocemi také PlayStationy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skoro se chce říci, že společnost Sony drží krok s konkurenčním Microsoftem. Krátce poté, co se fanoušci dočkali několikatisícové slevy na špičkový Xbox One X, totiž s vlastní nabídkou přispěchal také japonský elektronický gigant. Ten zlevnil v tuzemských obchodech svůj nejvýkonnější PlayStation 4Pro, ale zároveň také odlehčený model PlayStation 4 Slim. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Hry na PS4 ProVideo: PlayStation

 
Článek

Novinky už ve čtvrtek upozornily, že předvánoční akce srazily cenu Xboxu One X s 1TB pamětí na 8668 Kč. Původní cena přitom podle obchodníků přesahovala pomyslnou hranici 11 000 Kč.

Nejvýkonnější televizní konzole zlevnila před Vánocemi o tisíce korun

Vánoce

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

Konkurenční PlayStation 4 Pro nicméně vyjde ještě levněji. Zakoupit jej je možné s 1TB pamětí už za 7690 Kč, přitom ještě minulý týden se cena pohybovala nad hranicí deseti tisíc korun.

V prodeji jsou také různé sady verze Pro, které navíc obsahují nejrůznější hry. Ty si obchodníci podle Zboží.cz cení na 8690 Kč.

Atraktivnější cenovky se dočkal také základní PlayStation 4 Slim. Ten vyjde v tuzemských obchodech místo původních 7688 Kč na 4990 Kč, jde přitom o modely s 500GB pamětí. 1TB verze se prodávají v balíku s hrami za 6990 Kč.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Čekání na novou pětku

Aktuálně se snaží výrobce uspět na trhu již se čtvrtou generací své konzole, na pultech obchodů je však k dostání již několik let. PlayStation 4 Slim láká především na kompaktnější rozměry a líbivější vzhled. Výkon je nicméně stejný jako u starší čtyřky.

Verze 4 Pro nabízí výkonnější procesor, přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu budou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení nefungují. Obraz je u nich přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu je sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale není tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K.

Zástupci společnosti Sony nicméně již potvrdili, že obě čtyřky se chystají pomalu do důchodu. Už příští rok se totiž dočkáme modelu s pořadovým číslem pět. Japonský elektronický gigant počítá s tím, že půjde o jeden z hlavních taháků před Vánocemi v roce 2020.

Co bude umět PlayStation 5? Šéf Sony se rozpovídal

Hry a herní systémy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám