Hlavní obsah

Jmelí je typickou vánoční dekorací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z nejdecentnějších a nejelegantnějších vánočních dekorací v čistě přírodním stylu je kromě klasických jehličnatých větviček bezesporu i jmelí. To ale nemusíte kupovat každý rok čerstvé a živé, ale můžete si ho užít jen coby motivu na interiérových doplňcích nebo zvolit jeho klasickou umělou variantu.

Foto: Ginger Ray, Lisa Angel, Annabel James

Interiérové dekorace inspirované jmelím jsou vkusné a perfektně ladí k přírodnímu stylu.

Článek

Jmelí, stálezelené poloparazitické keříky, se skvěle hodí i k boho stylu, který je v poslední době hodně trendy. Vévodí mu přírodní materiály a motivy a na škodu nejsou ani kousky s patinou a drobné dekorace z cest po světě.

Foto: Heavenly Homes and Gardens, Rebecca Udall

Umělé zlaté jmelí využijete v interiéru každý rok.

Výhodou tohoto prvku je, že s ním v interiéru rozhodně nemusíte šetřit, ale můžete ho na Vánoce využít nejen v jeho klasické podobě, ale i coby motiv na mnoha dekoracích. Rozhodně nebudou vypadat kýčovitě a přehnat to s nimi je opravdu těžké.

Vánoční cukroví pro psy. Vyzkoušejte naše recepty

Vánoce
Foto: Annabel James, Folksy

Jmelí se může objevit i jako motiv na vánočních ozdobách.

Ti, kdo chtějí v příštích letech ušetřit za dekorace, mohou volit umělé jmelí. Dejte si ale pozor, aby nevypadalo příliš uměle. Vyplatí se věnovat pozornost nejmenším detailům zpracování a vybrat takové kousky, které působí věrohodně.

Foto: Ginger Ray

Girlanda dodá vánočnímu interiéru slavnostní atmosféru.

Anketa

V jaké podobě máte doma jmelí?
V přírodní
73,8 %
Nalakované na stříbrno
4,1 %
Nalakované na zlato
12,7 %
Nalakované do jiné barvy
1,1 %
Míváme umělé
1,1 %
My nemíváme doma žádné jmelí
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 267 čtenářů.

Pokud chcete kousky s motivy jmelí nějak dodatečně dekorovat, můžete volit jak zlaté, tak stříbrné stuhy, a když chcete, aby byly dekorace podle posledních trendů, pak volte stuhy v bronzové barvě nebo ze sametu. Jmelí pak bude působit luxusním a noblesním dojmem.

Foto: Home Fashion

I obyčejné ubrousky s motivem jmelí udělají na Vánoce velkou parádu.

Letos se nebojte jmelí kombinovat v aranžmá s větvičkami eukalyptu, který je letos hodně v kurzu a objevuje se nejen jako přízdoba v květinových kyticích, ale i coby svébytná rostlinná dekorace.

Vánoční přehlídka čtenářů – hledáme symbol Vánoc

V každé rodině symbolizuje Vánoce něco jiného. Někde vytáhnou ze skříně po generace uchovávaný betlém, tu vyzdobí okna, jinde zase zavěsí na dveře věnec s chvojím. Co je symbolem Vánoc u vás? Co musíte nachystat, abyste si mohli říci: „Tak, a jsou tu zase Vánoce.“ Podělte se o kousek své sváteční atmosféry v naší tradiční vánoční přehlídce!

Snímky s krátkým popisem a údajem, odkud pocházíte, zasílejte na náš e-mail: bydleni@novinky.cz.

Mohlo by se vám hodit na Firmy.cz: Vánoční dekorace, Vánoce

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám