Článek
Vánoční punč
INGREDIENCE
- 500 ml červeného vína
 - 200 ml rumu
 - 750 ml slabého čaje
 - 100 g cukru (krystal)
 - 3 pomeranče
 - citron
 - 2 hřebíčky
 - kousek skořice (celá)
 
POSTUP:
- Čaj smícháme s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou a vše přivedeme k varu.
 - Pak přilijeme rum s vínem a přidáme koření.
 - Punč opět zahřejeme až k bodu varu.
 - Horký vánoční punč naléváme do nahřátých sklenic.
 - Každou sklenici zdobíme polovinou plátku pomeranče a citronu.
 
Horká čokoláda s likérem

Horká čokoláda s Baileys
INGREDIENCE
- 220 ml mléka
 - 28 g čokoládového prášku
 - 4 cl Baileys Irish Cream Original
 - na ozdobení: strouhaná čokoláda, marshmallows nebo šlehačka
 
POSTUP:
- Pomocí přístroje na espresso ohřejte mléko a nechte ho po dobu 10 minut zchladnout.
 - Vmíchejte čokoládový prášek a přilijte panáka irského krému.
 - Nakonec ozdobte strouhanou čokoládou, marshmallows nebo šlehačkou.
 
Svařené víno

Svařené víno. Ilustrační foto
INGREDIENCE
- 1 litr kvalitního červeného vína
 - kůra z 1 pomeranče
 - citrónová tráva pomačkaná plochou stranou nože a nakrájená na kousky
 - 1 lžička tmavého cukru
 - 5 ks zázvoru naloženého v cukru
 - 2 lžičky sirupu z naloženého zázvoru
 - Do čajového sítka: 10 semínek kardamomu, 5 hřebíčků, 2 ks badyánu, 2 celé skořice
 
POSTUP:
- Do konvice vložte pomerančovou kůru, citronovou trávu, cukr, zázvor a sirup, zalijte 1 litrem červeného vína.
 - Následně vložte do konvice sítko s kořením.
 - A na mírném ohni zahřívejte 30 minut.
 
Zázvorový čaj s vodkou

Zázvorový čaj s vodkou
INGREDIENCE
- 4 cl vodky Amundsen
 - 15 cl horkého zázvorového čaje
 - med
 - citron
 
POSTUP:
- Do sklenice nalijte vodku a přilijte horký zázvorový čaj.
 - Na závěr přidejte včelí med a citron.
 
Horký bavorák

Horký bavorák
INGREDIENCE
- 4 cl Fernet Stock Citrus nebo Original
 - 12 cl toniku
 - citron
 
POSTUP:
- Do sklenice nalijte fernetu, přilijte tonic a zahřejte ideálně na 70 stupňů.
 - Na závěr ozdobte plátkem čerstvého citronu.
 - Všem známá chuť populárního „bavoráka“ navíc odhalí v horké verzi nové ovocné tóny.
 
Horká medovina s ovocem

Horká medovina s ovocem
INGREDIENCE
- 250 ml vody
 - 250 ml jablečného džusu
 - 200 ml Hřebečské medoviny bylinné hořké
 - ½ hrušky pokrájené na kousky
 - ½ jablka pokrájeného na kousky
 - 3 celé skořice
 - cukr
 
POSTUP:
- Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.
 - Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.
 - Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.
 
Hot Label

INGREDIENCE
- 4 cl Staré žitné myslivecké Reserve
 - jablečný džus
 - kostky ledu
 - plátek jablka a tyčinka skořice
 
POSTUP:
- Nadávkujte pálenku a jablečný džus do džezvy a zahřejte.
 - Poté zažehněte flambovací pistolí a 2x až 3x tzv. přelijte.
 - Hořící nalijte do sklenky, ozdobte skořicí a plátky jablka na provonění a můžete podávat.
 

