Hlavní obsah

Francouz stvořil desetimetrový vánoční stromek z čokolády

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský výrobce čokolády Patrick Roger stvořil architektonické dílo, za které by se nemusela stydět ani ta největší esa moderního stavitelství. Postavit totiž čtyřtunový strom z čokolády o výšce deseti metrů není jednoduché nejen z hlediska gastronomického, ale ani z hlediska statického.

Článek

Patrick Roger stvořil uvnitř své laboratoře ve Sceaux výjimečný čokoládový strom, který nemá obdoby. Sympatické je, že mu nešlo o zlomení nějakého rekordu, ale o to, aby pomohl potřebným. Jeho výtvor totiž pomůže získat peníze pro televizní charitativní událost, která bude financovat výzkum neuromuskulárních chorob.

"Abyste mohli vytvořit takový kus architektury, musíte mít i nějaké vědomosti o statice. Uvnitř jsme museli vytvořit dutinu vzhledem k obrovskému vertikálnímu tlaku a i tak jsme si nebyli zcela jisti výsledkem," uvedl Roger.

Reklama

Výběr článků

Načítám