Hlavní obsah

Apple překvapil, ještě před Vánocemi ukázal nová sluchátka

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple letos vrhá na trh jednu novinku za druhou. Po čtyřech nových iPhonech si ještě před Vánocemi odbyla premiéru nová sluchátka AirPods Max. S těmi americký počítačový gigant vůbec poprvé vstupuje do světa velkých sluchátek.

Představení sluchátek Apple AirPods MaxVideo: archív výrobce

 
Článek

O tom, že Apple chystá velká náhlavní sluchátka, se spekulovalo již několik posledních měsíců. Americký počítačový gigant ale držel všechny detaily pod pokličkou a patrně nikoho nenapadlo, že by se nový model ukázal ještě před Vánocemi.

Přesně to se ale nakonec stalo – velká sluchátka AirPods Max vstupují na trh v pěti různých barvách a s velmi ambiciózní cenovkou. Případní zájemci za ně zaplatí 16 490 Kč. Předobjednávky rovnou odstartovaly, samotný prodej je naplánován na 15. prosince.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

„Tohle jsou sluchátka přes uši, jaká tady ještě nebyla. Náušníky i klenba hlavového mostu se dokonale přizpůsobují individuálnímu tvaru hlavy, takže AirPods Max optimálně akusticky těsní a poskytují mimořádný poslechový zážitek,“ láká na novinku americký počítačový gigant na svých stránkách.

Svou konstrukcí jsou sluchátka opravdu unikátní, jde o symfonii minimalistického designu s citem pro detail. Klenba hlavového mostu je vyrobena z prodyšné tkané síťoviny, rovnoměrně rozkládá hmotnost sluchátek a snižuje tlak na hlavu, kostra je pak zhotovena z nerezové oceli, ramena jsou samozřejmě teleskopická. Náušníky jsou potaženy speciální textilní síťovinou, takže při poslechu podle Applu doléhají na pokožku jako měkké polštářky.

Apple v tichosti ovládl trh s bezdrátovými špunty

Hardware

Po straně sluchátek je korunka Digital Crown, kterou je možné ovládat hlasitost, přeskakovat skladby či přijímat hovory. Vypadá mimochodem úplně stejně jako u chytrých hodinek Apple Watch.

Lákadlem má být i „vysoce věrná reprodukce zvuku s aktivním potlačováním hluku“. V obou ohledech má patřit novinka k tomu nejlepšímu na trhu, sluchátka mají mít velký frekvenční rozsah, mohutné basy, přesné středy a průzračné výšky. Zkreslení má být zcela minimální. Na reálné testy si ale budeme muset samozřejmě počkat.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Foto: archív výrobce

Apple AirPods Max

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám