Hlavní obsah

Zelenskyj: Ten chlap z Kremlu se bojí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Na oficiálních stránkách ukrajinského prezidenta se objevil vzkaz hlavy státu Volodymyra Zelenského. Ten se zmiňuje o tom, že svět dnes viděl, jak šéfové v Rusku nic nekontrolují a žijí v absolutním chaosu. Ruský prezident Vladimir Putin se podle Zelenského hodně bojí a pravděpodobně se někde skrývá.

Foto: Facebook/Volodymyr Zelenskyj

Volodymyr Zelenskyj během svého projevu k ukrajinskému lidu

Článek

„Svět dnes viděl, že šéfové Ruska nic nekontrolují. Vůbec nic. Totální chaos. Úplná absence jakékoli předvídatelnosti. A děje se to na ruském území, které je plné zbraní,“ řekl Zelenskyj k pochodu wagnerovců směrem k Moskvě.

Dodal také, že všichni ruští bandité, žoldnéři či oligarchové mohli v posledních hodinách vidět, jak snadné je získat ruská města. V ukrajinštině ještě vyzval západní představitele k podpoře Ukrajiny a ochraně Evropy svými letadly a zbraněmi.

V samotném prohlášení se obrátil na Rusy, ke kterým promluvil jejich jazykem.

„Ten chlap v Kremlu se hodně bojí a zřejmě se někde skrývá. Jsem si jistý, že v Moskvě už není. Někam volá, na něco se ptá. Ví, čeho se bojí, protože on sám tu hrozbu vytvořil. Všechno zlo, všechny prohry, všechna nenávist. On sám je tím, kdo je šíří. A čím déle bude utíkat mezi svými bunkry, tím více ztratíte vy všichni, kdož jste spojeni s Ruskem,“ uvedl.

Během soboty se objevily informace, že Putin před blížícími se wagnerovci uprchl z Kremlu do Petrohradu. Jeho letadlo totiž vzlétlo z Moskvy a právě v Petrohradě přistálo. Kromě toho nevlála nad Kremlem ruská vlajka, což obyčejně značí, že se v tvrzi Putin nenachází. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov všechny tyto informace popřel s tím, že prezident úřaduje v hlavním městě.

Prigožin oznámil konec postupu na Moskvu

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám