Hlavní obsah

Zelenskyj: Rusko začne jednat o míru, až už nebude moct páchat teror

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko bude nuceno přemýšlet o míru, až budou zneškodněny jeho příležitosti k páchání teroru. V reakci na pondělní ruský útok na Ukrajinu to ve videozprávě uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Abychom zaručili ochranu našeho nebe a snížili schopnosti ruských teroristů na nulu, potřebujeme podstatně modernější systémy protivzdušné obrany a více raket pro takové systémy,“ cituje Zelenského server Ukrajinska pravda.

Podle něj už Rusové pochopili, že nemají na bojišti šanci. „A své vojenské porážky se snaží zakrýt terorem,“ říká prezident.

Mezi oběťmi ruského útoku na Kyjev je pár, který čekal dítě

Válka na Ukrajině

Videoposelství přišlo pár hodin poté, co Rusko zasypalo Ukrajinu desítkami takzvaných kamikadze dronů íránské výroby a střelami s plochou dráhou letu. V Kyjevě byli zabiti čtyři lidé. Další čtyři lidé byli zabiti v Sumské oblasti při raketových útocích mířících na energetickou infrastrukturu.

Ruský vládce Vladimir Putin přitom ještě v pátek tvrdil, že „masivní letecké útoky nebudou nutné“. Na civilní objekty míří invazní armáda opakovaně.

„Až se nám společným úsilím s partnery podaří neutralizovat ruský teroristický potenciál, nebude Rusko myslet na nic jiného než na mír,“ uvedl Zelenskyj.

Reklama

Výběr článků

Načítám