Hlavní obsah

Zasažený muniční sklad na Krymu už druhý den vybuchuje. Satelitní snímky ukázaly exploze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krynyčky

V muničním skladu na vojenské základně v Kirovském okrese ve východní části anektovaného Krymu, který byl ve středu pravděpodobně zasažen při dronovém útoku, dochází již druhým dnem k detonacím. Satelitní snímky Planet Labs ukázaly následky explozí.

Foto: Viktor Korotayev, ČTK/AP

Nad muničním skladem na ve vojenské základně v okrese Kirovskij na Krymu stoupá oblak kouře. Snímek z 19. července 2023

Článek

„Družice Planet Labs zaznamenala následky výbuchů na starém krymském vojenském cvičišti na okupovaném Krymu, ruští okupanti hlásí, že tam občas ještě něco vybuchne,“ napsala ve čtvrtek Ukrajinska pravda.

Zároveň upozornila na twitterový účet profesora Tokijské univerzity Hidenora Watanaweho, který satelitní snímky sdílel. Porovnal fotky ze 13. a 19. července. „Satelitní snímky ruského muničního skladu poblíž obce Krynyčky na Krymu. Byl vyhozen do povětří mohutným výbuchem,“ napsal.

Vojenští experti se podle Ukrajinske pravdy domnívají, že zde byl sklad munice ruské armády. Nachází se v blízkosti starého krymského vojenského cvičiště v okrese Kirov na Krymu.

„Ruští propagandisté ​​s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace zároveň hlásí, že k detonaci na cvičišti stále dochází, ale mnohem méně často. Okupanti tvrdí, že situace se stabilizuje,“ dodal web.

Foto: Stringer, Reuters

Policista ve městě Staryj Krym blokuje silnici ve směru k hořící vojenské základně

Kvůli požáru byla ve středu uzavřena část dálnice Tavrida, klíčová dopravní tepna na poloostrově. Úřady evakuovaly na 2000 lidí ze čtyř blízkých obcí, uvedl Moskvou dosazený gubernátor Krymu Sergej Aksjonov.

O příčinách požáru se ruské úřady nezmínily, podle BBC mohlo jít o útok drony. Ukrajina se k podobným událostem nevyjadřuje.

Foto: Stringer, Reuters

Kouř a plameny po výbuchu na vojenské základně na Krymu v Kirovském okrese

Doprava na Krymu ochromena. Požár muničního skladu na vojenské základně uzavřel klíčovou dálnici

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám