Hlavní obsah

Výbuchy v Bělgorodské oblasti a v Sevastopolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z ruského Bělgorodu a ze Sevastopolu na okupovaném Krymu byly v noci na středu hlášeny výbuchy. Ruská agentura TASS informovala s odvoláním na gubernátora Bělgorodské oblasti, že bylo sestřeleno několik dronů letících k městu.

Foto: Belgorod Region Governor, Reuters

Škody způsobené raketovou palbou na Bělgorodskou oblast v úterý

Článek

„Nad Bělgorodem a Bělgorodskou oblastí pracoval náš systém protivzdušné obrany. Bylo sestřeleno několik vzdušných cílů letících k městu,“ uvedl gubernátor Vjačeslav Gladov na Telegramu. Podle něj nejsou zaznamenány žádné škody.

V úterý se oblast stala terčem čtyř raketových útoků, kdy zemřel jeden civilista a bylo zraněno jedenáct dalších lidí, uvedl TASS. Podle ministerstva obrany bylo zničeno šest taktických raket Točka U a šest raket ráže 300 mm ze salvového raketometu Vilcha.

V sobotu bylo v Bělgorodu zabito 25 lidí, připomněla stanice BBC. Ta informovala o tom, že výbuchy byly v noci na středu zaregistrovány i na Krymu. Nad přístavem Sevastopol byla sestřelena raketa, uvedl Rusy dosazený gubernátor města Michail Razvožajev

Útok na Charkov

Stříleli i Rusové. V úterý večer dopadla raketa na školu v Charkově, napsala Ukrajinska pravda. Na místě dopadu vznikl kráter o průměru deset metrů, který je plný vody. Zřejmě bylo poškozeno vodovodní potrubí.

Charkov byl silně ostřelován už v úterý ráno. Zraněno tam bylo přes 40 lidí a zemřela jedna žena.

Moskva tvrdí, že Ukrajinci opět ostřelovali Bělgorodskou oblast. Může to použít jako záminku k dalším náletům

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám