Hlavní obsah

V Rusku vzplála další ropná rafinerie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruském Krasnodarském kraji vzplála v noci na pátek ropná rafinerie Ilskij. Místní úřady uvedly, že se oheň již podařilo uhasit, nespecifikovaly ale, co přesně k němu vedlo. Informuje o tom agentura Reuters. Podle telegramového kanálu Shot na rafinerii zaútočily ukrajinské drony. Během útoku neměl být nikdo zraněn.

Foto: Profimedia.cz

Hasičské práce u rafinerie Ilskij z loňského května

Článek

„Ukrajinské ozbrojené síly zaútočily na dvě ropné rafinerie v Krasnodarském kraji,“ píše telegramový kanál Shot, podle něhož očití svědci hlásili první výbuchy okolo druhé hodiny ráno (00:00 SEČ).

Ten dále uvedl, že se ukrajinské drony podařilo zneškodnit ruskou protivzdušnou obranou, jejich trosky ale na rafinerii Ilskij i tak dopadly a způsobily požár „primární jednotky na rafinaci ropy“. Oheň se nicméně neměl rozšířit na palivovou nádrž.

Trosky dalšího bezpilotního letounu měly dopadnout o několik minut později na území v těsné blízkosti rafinerie Afipskij. Podle informací Shotu zde ale k požáru nedošlo a nebylo nic poškozeno.

„V obou případech nebyl nikdo zraněn. Evakuace zaměstnanců nebyla nutná,“ píše dále v příspěvku Shot.

Ukrajina v posledních týdnech podnikla celou řadu útoků drony na ruské rafinerie. Některé z nich byly úspěšné a způsobily značné škody. Například během ledna došlo k zásahu petrohradské rafinerie, plynového terminálu Usť-Luga v blízkosti estonských hranic nebo k zásahu továrny na protiletadlové systémy Pancir-S1.

Agentura Reuters uvedla, že Ilská rafinerie je jedním z hlavních výrobců pohonných hmot na jihu Ruska, s tím, že dokáže rafinovat až 6,6 milionu tun ropy ročně.

Ukrajinci a Rusové na sebe útočili drony

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám