Hlavní obsah

V okupovaném Mariupolu hořel palác kultury. Po explozi střely, tvrdí Ukrajinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obří požár zachvátil v noci na čtvrtek Palác kultury metalurgistů v jihoukrajinském Mariupolu, který okupují ruské síly. Ve výškové budově explodovala střela, kterou dovnitř přinesly neznámé osoby, napsalo s odvoláním na místní zdroje exilové ukrajinské vedení města. Videa zachycující budovu v plamenech se mezitím rozšířila na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Mariupol. Ilustrační foto

Článek

„Podle obyvatel Mariupolu požár vznikl v důsledku výbuchu střely, kterou do budovy paláce přinesli neznámí lidé. Jeden z návštěvníků se předtím rozhodl, že si ‚pohraje‘,“ hlásila na svém telegramovém účtu ukrajinská Mariupolská městská rada, která funguje mimo okupované město.

„Okupanti tvrdí, že na místě požáru pracuje šest hasičských jednotek. Ale ve skutečnosti je jen jedna, a ta nemůže dělat nic,“ dodalo pak ukrajinské vedení města během noci.

Podle ruských okupačních úřadů se oheň uvnitř budovy rozšířil na ploše více než 300 metrů čtverečních. „Nejsou hlášeni žádní mrtví ani ranění. Příčina požáru se vyšetřuje,“ napsal ruský web Gazeta.ru s tím, že budova byla v důsledku bojů již dříve poškozená.

Rusové ovládají celý Mariupol od loňského 20. května, kdy po měsících obléhání kapitulovali poslední ukrajinští obránci v rozsáhlém areálu železáren Azovstal.

Rusové skupují nemovitosti v okupovaném Mariupolu. U moře

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám