Hlavní obsah

V Melitopolu hoří „doupě“ ruských okupantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve městě Melitopol na jihovýchodě Ukrajiny hoří budova křesťanské církve, ze které si ruští vojáci během okupace vytvořili svoji základnu. Na Telegramu to uvedl starosta města Ivan Fedorov.

Foto: Ukrajinska Pravda

V Melitopolu hoří doupě okupantů.

Článek

„Okupanti, na počest čeho se koná sobotní večírek?“ napsal v sobotu večer na Telegramu starosta města Fedorov, toho času v exilu.

„Podle předběžných informací hoří budova melitopolské křesťanské církve, které se okupanti před několika měsíci zmocnili a udělali si z ní své doupě pro setkávání,“ uvedl podrobnosti.

Telegramové a twitterové účty podporující Rusko píší o „rekreačním středisku“. Podle nepotvrzených informací byl objekt několikrát zasažen raketami. Fedorov následně napsal, že podle předběžných odhadů bylo při útoku zabito nejméně 200 ruských okupantů, tyto informace zatím nelze nezávisle ověřit. Zranění jsou údajně převáženi do nemocnice na Krymu, protože v těch v Melitopolu už pro ně není místo.

Melitopol je druhé největší město Záporožské oblasti na jižní Ukrajině. Od 26. února je město okupováno a 30. září se Ruská federace pokusila v rozporu s mezinárodním právem celou oblast anektovat. Před ruskou okupací žilo ve městě 150 tisíc obyvatel.

Právoplatně zvolený starosta Ivan Fedorov byl v březnu unesen ruskými okupanti na neznámé místo a o pět dní později propuštěn v rámci výměny zajatců. V současnosti se nachází v exilu, ale o dění ve svém městě pravidelně informuje na sociálních sítích.

CNN: Rusko za propuštění Whelana chtělo Rusa odsouzeného v Německu za vraždu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám