Hlavní obsah

Ukrajinky lákají z Rusů informace o armádě na seznamovacích aplikacích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské ženy používají seznamovací profily s fotkami vytvořenými umělou inteligencí k tomu, aby sváděním oklamaly ruské vojáky a přiměly je k vyzrazení informací o armádě. Informuje o tom britský deník The Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednou z žen, která s deníkem mluvila, je Angelina. Ta uvedla, že používá on-line seznamovací aplikace, které si založila s falešnými fotografiemi a pod pseudonymem, aby se zaměřila na profily Rusů, kteří mají na profilech snímky ve vojenských uniformách.

Angelina uvedla, že jí ruští vojáci „neustále prozrazují informace o stavu ruské armády,“ které pak ona předává té ukrajinské.

„Hledáme informace o počtu vojáků, o množství vojenské techniky, úspěšnosti či neúspěšnosti některých útoků, o jejich problémech s jídlem a vybavením,“ řekla žena listu The Times.

Ta dodala, že se jí mimo jiné podařilo z okupantů vylákat fotografie pasů nebo videozáznamy z přepravy vojáků, které pak ukrajinská armáda používá ke sledování jejich polohy.

Kolegyně Angeliny, která s britským deníkem hovořila pod jménem Máša, zase uvedla, že se snaží mluvit pouze s těmi muži, kteří nevypadají „tak nadrženě“. Je podle ní totiž více pravděpodobné, že budou mluvit i o něčem jiném než o sexu.

Nabídky k sňatku

„Pár měsíců jsem si povídala s Maximem Kornějevem, takovým prostým chlapem s kulatým obličejem. Ve svých zprávách dělá spoustu chyb. Je neobvyklé potkat někoho, kdo takhle píše a není dítě,“ utahovala si z Maxima Máša.

„Měl na starost výcvik, jezdil na výjezdy cvičit mobilizované vojáky do Doněcké a Luhanské lidové republiky. Řekl mi, že armádní dávky byly od začátku války skutečně sníženy, a ne zvýšeny, jak tvrdil Putin,“ dále uvedla.

Angelina také ukázala deníku screenshoty konverzace s jedním mužem, který se ji pokusil požádat o ruku. Voják se ji snažil přesvědčit tím, že by mohla získat jeho odškodné, pokud by se ve válce „úmyslně zranil“.

Bratr Angeliny ve válce bojoval a loni zemřel. Jak sama uvedla, k ruským vojákům necítí žádné sympatie.

„Doufám, že to, co děláme, znamená, že se jim stane něco zlého,“ řekla.

Používají i OnlyFans

Jak uvedl server Business Insider, pomáhat ukrajinské armádě tímto způsobem ovšem není nic neobvyklého. Ukrajinky si totiž zakládají i OnlyFans účty, kde prodávají své nahé fotografie s tím, že vydělané finanční prostředky posílají Kyjevu na nákup vojenského materiálu.

Ukrajina nasadila kazetovou munici. Má to dopad na ruskou obranu, uvedl Bílý dům

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám