Hlavní obsah

Ukrajina a Rusko si vyměnily zajatce

Rusko a Ukrajina při další výměně válečných zajatců předaly druhé straně celkem 100 lidí. Mezi 50 navrácenými Ukrajinci jsou vojáci, které Rusové zajali na začátku konfliktu v Černobylské jaderné elektrárně, ale také další obránci Mariupolu. Uvedl to šéf ukrajinské prezidentské kanceláře Andrij Jermak.

Ukrajina a Rusko si vyměnily zajatce.Video: Reuters

 
Článek

Na fotografiích zveřejněných Jermakem jsou vidět ukrajinští vojáci čekající ve sněhu s věcmi v igelitových taškách před autobusem. Mezi osvobozenými Ukrajinci je podle Jermaka 33 důstojníků a 17 seržantů a řadových vojáků. Na zveřejněném videu pak jedou autobusem a zpívají.

Foto: Andrij Jermak/Twitter

Ukrajinští vojáci se fotí na návratu z ruského zajetí.

O osvobození 50 ruských vojáků z ukrajinského zajetí pak informovalo také ruské ministerstvo obrany. Rusové budou podle ministerstva dopraveni letadly do Moskvy. Na záběrech z výměny, které zveřejnil portál Gazeta.ru, jdou osvobození Rusové rychle a po jednom po parkovišti.

Server tvrdí, že Rusové byli v zajetí ve smrtelném nebezpečí. Budou přepraveni do nemocnic v Moskvě, kde jim bude poskytnuta lékařská a psychologická pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám