Hlavní obsah

U našeho domu spadl další dron, postěžovala si šéfka ruské státní televize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfredaktorka mediální skupiny Rossija segodňa a státní televize RT Margarita Simonjanová v televizním rozhovoru prohlásila, že poblíž jejího domu v okolí Moskvy spadl další dron, za týden už druhý. Uvedla to v neděli státní agentura RIA Novosti i nezávislý server Meduza, který působí v lotyšském exilu. Simonjanová je pokládána za jeden z hlavních hlasů ruské propagandy.

Foto: Profimedia.cz

Margarita Simonjanová s Vladimirem Putinem

Článek

„Vedle našeho domu podruhé v týdnu spadl dron. Řeknu vám, že padá hodně nahlas. Probereš se v půl čtvrté, sotva co jsi stihl usnout,“ řekla Simonjanová.

Ukrajina se podle ní útoky dronů na Moskvu zřejmě snaží vyvolat mezi lidmi paniku, aby požadovali od prezidenta Vladimira Putina ukončení války, „jen aby nám ty drony nelítaly nad hlavou“.

„To se ale nestane,“ zdůraznila. „Nejenže nezařadíme zpátečku, ale úplně nám selžou brzdy a zbude nám jen jediný pedál – plynový,“ prohlásila.

Simonjanová poprvé o zřícení dronu na sousední ulici informovala 21. srpna. O dalším dronu sestřeleném v Moskevské oblasti informovalo ruské ministerstvo obrany v sobotu 26. srpna, poznamenal server Meduza.

Drony zničily vojenská letadla na letišti v ruském Kursku, tvrdí ukrajinská tajná služba

Zahraniční
Související témata:

Výběr článků

Načítám