Hlavní obsah

Svět je nemocný, jsme na pokraji světové války, láteří Medvěděv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Vojenský konflikt, který by zahrnoval celý svět, je pravděpodobný, ale ne nevyhnutelný, řekl v úterý podle agentury TASS místopředseda bezpečnostní rady Ruské federace a bývalý prezident země Dmitrij Medvěděv.

Foto: Profimedia.cz

Svět je podle místopředsedy bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrije Medvěděva nemocný.

Článek

„Svět je nemocný a velmi pravděpodobně na pokraji nové světové války. Je nevyhnutelná? Ne, není,“ řekl Medvěděv.

Za posledních 30 let se podle něj dařilo válce se vyhýbat, zřejmě toto období spojuje s rozpadem Sovětského svazu v roce 1991. Zopakoval mantru Moskvy, že byla do současného konfliktu na Ukrajině vtažena. Boje jsou podle něj důsledkem konce SSSR.

Podle někdejšího prezidenta musí nyní všechny země vyvinout snahu a zabránit celosvětovému konfliktu. „Co bude poslední kapkou, spouštěčem, neumím říct. Může se to stát v určité chvíli, takže bychom všichni měli pracovat na tom, aby se tato hrozba světové konfrontace, plnohodnotné třetí světové války, nenaplnila,“ dodal Medvěděv.

Olej do ohně však často přilévá sám. Kromě války hovořil například také o jaderných zbraních, které prý mají zásadní význam pro existenci Ruska. V pondělí také nepřímo pohrozil útokem na Německo, kde by podle něj ruská armáda „za určitých okolností“ mohla uspořádat vojenskou přehlídku.

V Rusku v jednom dni zemřeli dva poslanci z vládnoucí strany

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám