Hlavní obsah

Kryl ženu vlastním tělem, střelili ho do zad. Ukrajinci hlásí mrtvé po ruském ostřelování evakuačního člunu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři lidé zahynuli a deset dalších je zraněno v důsledku ruského ostřelování člunu, který evakuoval obyvatele z Ruskem okupovaného levého břehu řeky Dněpr. Uvedl to v neděli šéf ukrajinské Chersonské oblasti Oleksandr Prokudin.

Foto: ČTK/AP

Zatopený Cherson (ilustrační foto)

Článek

Podle Prokudina jsou mezi zraněnými dva strážci zákona. „Když nepřítel zahájil palbu, 74letý muž kryl svou ženu vlastním tělem. Rusové ho střelili do zad. Na následky zranění zemřel, lékaři mu už nestačili pomoci,“ uvedl Prokudin.

Šéf kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak krátce předtím uvedl, že ruská armáda „zahájila palbu do zad civilistů“, kteří se chtěli evakuovat z levého břehu v Chersonské oblasti.

„Dostali se do Chersonu a byli hospitalizováni. Lékaři bojují o životy zraněných,“ napsal na Twitteru.

Ukrajinské úřady již dříve obvinily ruské okupační úřady, že nechávají napospas svému osudu obyvatele na levém břehu Dněpru, které postihla povodeň vyvolaná úterním protržením hráze obří Kachovské přehrady. Ukrajinská média v minulých dnech uvedla, že Ukrajinci podnikají riskantní mise na okupovaný břeh s cílem evakuovat odtamtud povodní ohrožené civilisty.

„Odmítli kapitulaci, tak začal úklid.“ Ukrajinci hlásí první dobyté obce při protiofenzivě

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám