Hlavní obsah

Sevastopolem otřásly hlasité exploze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik hlasitých explozí je v neděli večer hlášeno v Sevastopolu na Ruskem okupovaném ukrajinském poloostrově Krym. Výbuchy měly nastat na Mysu Fiolent na jihu města, kde sídlí radiotechnická jednotka ruské armády. Podle ukrajinského zpravodajského webu Suspilne jde o společnou operaci ukrajinské rozvědky a námořnictva.

Foto: Profimedia.cz

Záběr z předešlého útoku na Sevastopol

Článek

„Výbuchy začaly přibližně ve 20:15 (19:15 SELČ). Ozvaly se tři hlasité exploze a několik tichých. Známý napsal, že exploze byly na jihu města směrem na Mys Fiolent,“ cituje Suspilne místního obyvatele.

Podle agentury Unian vypukl na místě požár. Zároveň do oblasti vyjelo několik sanitek. Místní obyvatelé hlásí pokračování explozí a výskyt dronů.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že nad jihozápadní částí Krymu sestřelilo dva ukrajinské bezpilotní letouny.

Sevastopolský gubernátor Michail Razvožajev podle státní tiskové agentury TASS uvedl, že městská infrastruktura neutrpěla žádné škody. Dočasně přerušen byl provoz na Kerčském mostě.

Na Mysu Fiolent je umístěna ruská 26. námořní radiotechnická jednotka. Je zde také radiotechnická stanice s 12 radarovými anténami, připomíná Suspilne.

Ukrajinci v posledních dnech stupňují útoky na Rusy anektovaný poloostrov Krym a přilehlou oblast Černého moře, které pro ně mohou být klíčem k úspěchu pozemní protiofenzivy. Kyjev při operacích využívá speciální jednotky, podvodní zbraňové systémy a zřejmě i sabotéry z řad místních obyvatel.

Podařilo se jim zničit válečnou loď a ponorku v domovském přístavu ruského černomořského loďstva, vyřadit protiletadlový systém S-400 a ještě předtím opětovně poškodit Kerčský most. Znovu také dobyli své těžební plošiny v Černém moři.

Ukrajinci stupňují tlak. Ničí ruské lodě, ponorky i protiletadlové systémy

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám