Hlavní obsah

Šéf maďarské diplomacie je opět v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarsko nadále pokračuje ve spolupráci s Ruskem v oblasti jaderné energetiky a šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó se v pondělí účastní fóra o jaderné energetice Atomexpo v ruském městě Soči. Maďarský ministr zahraničí potvrdil, že ruský Rosatom postaví dva nové bloky maďarské jaderné elektrárny Paks.

Foto: Profimedia.cz

Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó

Článek

Szijjártó zdůraznil, že zmíněný projekt je v maďarském národním strategickém a bezpečnostním zájmu.

Bratříčkování s Íránem jako Maďaři? Babiš by se už „přítelem“ Viktorem neinspiroval

Zahraniční

„V časech globální energetické krize je naprosto zásadní, aby si každá země vyráběla elektrickou energii pro vlastní potřebu. Energetický mix je výhradně v kompetenci národní států,“ uvedl ministr. Dostavba dvou bloku jaderné elektrárny Paks by měla být ukončena v létech 2026 až 2027.

Nový americký velvyslanec v Budapešti David Pressman v rozhovoru pro Politico kritizoval, že Szijjártó jedná opakovaně v Rusku v čase, kdy ruské rakety zasahují dětská hřiště na Ukrajině. Szijjártó reagoval prohlášením, že jako ministr zahraničí obhajuje maďarské státní zájmy.

Maďarsko je na suchu. MOL přestává dodávat benzín a naftu na dvě stovky pump

Ekonomika

Reklama

Výběr článků

Načítám